abonneren

Runaway 2

Enkele jaren geleden werd het adventure genre plezierig verrast door de game Runaway – A Road Adventure. Een klassiek Point and Click adventure met mooie cartoon-achtige graphics, een leuk verhaal en een goede dosis humor. Precies zoals een adventure hoort te zijn. Nu is het vervolg uitgekomen en mogen we weer genieten van de avonturen van Brian Basco en Gina Timmins.

Vertrouwde gameplay

Runaway 2 is voor de liefhebber van de Point and Click adventures. Als je daar niet van houdt, kun je per direct stoppen met lezen, want dan is deze game niets voor jou. De gameplay van Runaway 2 is klassiek. Zo heeft Brian, de held van het verhaal en degene die jij bestuurt, ongelooflijk diepe zakken waar alles wat die vindt inpast en heb je een apart scherm voor je inventory waarin je spullen met elkaar moet combineren om verder te komen. De interface is vertrouwd en voegt niets nieuws toe aan het genre. Dat is ook niet nodig, want de liefhebbers van dit soort spellen willen gewoon een leuk verhaal en goede puzzels en dat zit bij Runaway 2 wel goed.

Niks geforceerd

Het knappe van de puzzels in Runaway 2 is het feit dat ze niet geforceerd overkomen. De puzzels zitten logisch in elkaar en ze zijn ook te vinden op logische plaatsen. De puzzels bestaan dan ook voornamelijk uit het combineren van de juiste spullen en deze op de juiste plaats gebruiken. Een simpel principe wat wel erg goed werkt. We vinden dit vele malen fijner dan bijvoorbeeld een cijferpuzzel die spontaan op een doosje zit waardoor je een halfuur zit te tandenknarsen voordat je met het verhaal verder kan. De puzzels zijn niet al te moeilijk, mede dankzij de logica, maar het spel is zeker niet te gemakkelijk. Verder handhaaft de game het principe dat Brian niks doet voordat hij zelf ook tot de conclusie komt dat dit een slim plan is. Je moet dus oppassen dat jijzelf niet te ver vooruit denkt en al met een oplossing komt voor een probleem wat jij wel al gezien hebt, maar Brian nog niet. Op zich is dit voor het verloop van het verhaal logischer, maar het gevaar hierachter is dat als je te vroeg bent met je idee, deze wordt afgekeurd en dat jij als speler zijnde niet meer op deze oplossing komt wanneer die wél nodig is. Een voorbeeld: Brian zal in een speelgoed plashond (geen verdere vragen stellen) geen whisky stoppen omdat dit zonde is. Echter zal er wel een situatie voorkomen waarbij dit nodig is. Maar pas als Brian dat zelf geconstateerd heeft kun je deze actie ook daadwerkelijk uitvoeren. Het kan dus geen kwaad bepaalde oplossingen later nog eens te proberen.

Irritante stem

Grafisch zit de game goed in elkaar. De tekenfilm graphics zijn erg goed gelukt en je hebt dan ook continue het idee dat je in een tekenfilm zit. Ook de tussenfilmpjes en de ingame gameplay gaan zo goed als naadloos in elkaar over. De muziek is ook goed gedaan en is speciaal voor de game geschreven. Wel hebben de makers een lichte voorkeur voor Urban R&B achtige muziek. En laten we daar nou net niet van houden. Maar dat is persoonlijk. De voice overs van alle karakters in het spel zijn erg goed. Nergens klinken de stemmen opgelezen of onovertuigend. Wel heeft hoofdpersoon Brian een ongelooflijk irritant Amerikaans accent waar wij ons zo nu en dan wel behoorlijk aan konden ergeren. Verder is ook dit tweede deel voorzien van de nodige humor en grappige situaties waardoor dit spel voor de meeste adventure liefhebbers gewoon een feest is om te spelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Schitterende tekenfilm graphics
  • Logische puzzels
  • Leuk
  • Irritante stem van Brian Basco
Runaway 2 is een waanzinnig leuk adventure dat de liefhebber absoluut niet mag missen!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie