}
abonneren

RollerCoaster Tycoon komt eindelijk naar smartphone

Nostalgie-alert! De legendarische pc-game RollerCoaster Tycoon lijkt na jaren van geruchten dan nu eindelijk naar de smartphone/tablet te komen. Uitgever Atari heeft de eerste screenshots vrijgegeven. Maar voor je te enthousiast wordt: RCT4 lijkt nog maar weinig op het vertrouwde origineel.

Er is nog niet heel veel bekend over de nieuwe game, alleen een trailer van een halve minuut - maar dat is al meer dan er voorheen bekend was. RollerCoaster voor mobiel zou al jaren geleden worden uitgebracht, maar Atari trok de stekker vorig jaar nog uit het project. Met de nieuwe screenshots lijkt de uitgever nu toch door te gaan met het project, dat al bijna af lijkt.In-app-aankopen

Toch zijn er grote verschillen met het origineel. Zo gaat de game in eerste instantie wel gratis worden om te spelen, maar moeten extra's als nieuwe achtbanen en andere attracties als in-app-voorwerp worden gekocht. Zo gaat dat ook met andere 'klassieke' games als The Sims voor de iPhone en iPad.

Negatieve reacties

Op de Facebook-pagina waar de game werd aangekondigd stromen de reacties inmiddels binnen, en die zijn op z'n zachtst gezegd nogal negatief. Niet heel gek, want de game ziet er radicaal anders uit dan het origineel waar de meesten mee zijn opgegroeid. De kinderlijke animatiestijl en de in-app-aankopen wekt argwaan, maar we houden het oordeel nog even vast tot de game in de App Store belandt. Volgens de website is dat "snel", maar een definitieve datum wordt niet gegeven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI