abonneren

Revenge of the Titans

Games in het tower-defensegenre zijn er genoeg, niet zelden als gratis Flash-versie op internet. Iceberg Interactive komt met Revenge of the Titans, een betaalde versie die gelukkig meer biedt dan de gratis varianten.

In drie spelmodi neem je het op tegen de Titans, een alienras dat de aarde over wil nemen. In de Survival-modus en Endless-modus neem je het op tegen steeds grotere hordes aliens. De Campaign-modus is echter de hoofdmoot van het spel.

In essentie is Revenge of the Titans hetzelfde als andere tower-defensespellen. Je bouwt afweergeschut dat op aliens kan schieten. Door die torens op de juiste plekken neer te zetten houd je de Titans tegen en bescherm je de stad. Revenge of the Titans voegt hier wat extra features toe. Zelf claimen de makers realtime strategy-elementen te hebben toegevoegd. Dat is misschien wat te veel eer, maar het spel speel je wel degelijk anders dan normaal.

Op het speelveld kun je generators bouwen om geld binnen te halen. Ook door het neerschieten van de Titans verdien je geld, maar de refineries zijn je grootste bron van inkomsten. Bovendien zijn ze erg kwetsbaar, waardoor je ook op moet letten en torens daar in de buurt neer moet zetten. Na afloop van elke ronde kun je in het Research Lab bovendien upgrades kopen, in een vrij ingewikkelde technology tree. Dit voegt een nieuw element toe, maar had wel wat overzichtelijker gemogen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • refineries, technology tree
  • vermakelijk
  • niet heel overzichtelijk
Al met al is Revenge of the Titans een leuk alternatief dat meer biedt dan de meeste tower-defensespellen, maar het duurt wel even voor je alle mogelijkheden door hebt.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags: