abonneren

Resident Evil 6 aangekondigd

Capcom heeft het zesde deel in de Resident Evil reeks aangekondigd. Resident Evil is één van de bekendste game-reeksen in het survival horror genre.

Resident Evil 6 zal zich afspelen 10 jaar na de eerste zombie uitbraak die begonnen werd in Resident Evil 0. De hoofdpersonen zijn twee oude bekenden: Chris Redfield  die zijn debuut maakte in de eerste Resident Evil game (deel één) en Leon S. Kennedy die voor het eerst verscheen in Resident Evil 2 om samen met de zus van Chris Redfield, Claire, de straten van Raccoon City schoon te vegen van zombiegespuis.

In Resident Evil 6 zal Leon getuige zijn van hoe de president van Amerika slachtoffer wordt van een biologische aanslag, terwijl Chris Redfield in China te maken krijgt met een nieuwe zombie-uitbraak.

Capcom claimt een grote stap voorwaarts te maken met het nieuwste deel in de horror serie. We zijn benieuwd, want Resident Evil 5 was eigenlijk meer een horror shooter dan een survival horror game. Capcom heeft aangegeven snel meer informatie vrij te geven over de personages, de game en de co-op modus van Resident Evil 6.

Resident Evil 6 zal op 20 november 2012 verschijnen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De pc-versie zal later verschijnen. Binnenkort komt Resident Evil Revelations uit voor de 3DS.

Meer informatie over Resident Evil 6 vind je hier. Hieronder zie je de officiële (en ietwat bloederige) trailer.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: