abonneren

Rebel Raiders: Operation Nighthawk

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Rondvliegen, tegenstanders spotten en Tally ho! neerhalen die lieden. Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn.

Rebel Raiders: Operation Nighthawk (RR:ON) is een arcade-action flightsimulator. Deze indrukwekkend klinkende beschrijving betekent gewoon dat je in een vliegtuig rondvliegt en hordes tegenstanders moet neerknallen, zonder dat er een poging is gedaan om het realistisch te maken. Dat is niet per se negatief. RR:ON ziet er visueel goed uit, de audio kan er mee door en ook de gameplay is best leuk, alleen erg repetitief. In RR:ON speel je, zoals altijd, de leider van een squadron. Dit keer vecht je aan de kant van de rebellen en voor de rest kun je de verhaallijn waarschijnlijk zelf invullen. Je moet gewoon met je squadron richting de vijand vliegen en deze tot en met het laatste vliegtuig neerschieten. Tijdens het verhaal kom je ook nog wat (persoonlijke) hindernissen tegen.

Niet te moeilijk

Het verhaal is van ondergeschikt belang in een arcade-game. Ook realistische acties, zoals opstijgen, landen en het bedienen van je wapensystemen zijn helemaal of gedeeltelijk uit het spel verwijderd. Hierdoor hoef je je maar op een ding te richten; lekker ongecompliceerd rondvliegen, de tegenstanders vinden en ze met alle wapens die aan je vliegtuig hangen te lijf gaan.
Je kunt een keuze maken uit een groot aantal vliegtuigen. De meeste verschillen niet veel van elkaar, maar variëren voornamelijk in wat het vliegtuig als primaire en secundaire wapens heeft. Hoe zwaarder de wapens, hoe trager het vliegtuig.

Op herhaling

Het spel is nogal saai omdat het zich voortdurend herhaalt. Je moet zowel verhaalmissies als uitdagingsmissies volbrengen. Je kunt niet echt kiezen, want je moet de ene soort missie volbrengen om de andere soort te kunnen doen. Een voorbeeld van een uitdagingsmissie is dat je een bepaalde opdracht binnen een bepaalde tijd moet halen, met een bepaald type vliegtuig. Je moet dus constant dezelfde missies spelen, die oplopen in moeilijkheidsgraad, om bij de eindmissie te komen, zodat je het spel kunt uitspelen.
Die herhaling is niet het enige minpunt bij RR:ON. De intelligentie van je tegenstanders is laag. Vijandige squadrons komen in bepaalde formaties op je af gevlogen. Soms verdelen ze zich even, om later zich weer samen te voegen, maar ze volgen altijd dezelfde vliegroutes. Natuurlijk is dat een erfenis van, of een ode aan, de oude arcade-games van vroeger, maar tegenwoordig verwachten gamers meer van hun virtuele tegenstanders. En als je denkt dat je tegenstanders dom zijn, dan heb je nog niet kennisgemaakt met je teamgenoten. Zij vliegen net zo voorspelbaar rond, met een trefzekerheid als die van een blinde slak (niet bijzonder hoog).

Conclusie
Voor een arcade-game is RR:ON geen slecht spel. Visueel ziet het er niet grensverleggend uit, maar slecht is het ook niet. De audio is simpel, maar adequaat. Waar RR:ON het echt laat afweten is in de gameplay zelf. Er is geen multiplayer-optie, de missies zijn makkelijk en ze worden steeds herhaald. Misschien leuk om te huren, maar het spel is te simpel en te saai om je zuurverdiende euro's aan uit te geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie