abonneren

Razer versnelt games

Hardwaremaker Razer presenteert een software-oplossing die games optimaal moet laten presteren. Het gaat om een Razer-branded versie van Iobit Game Booster, die in het vierde kwartaal van dit jaar in open beta beschikbaar komt.

Voor pc-gamers is performance vaak een beslissende factor. Zeker in games waar een snelle reactie vereist is heb je voordeel van snelle hardware. Ook je software en drivers moeten echter goed meewerken. Om hiervoor te zorgen komt Razer met Razer Game Booster, een softwarepakket dat je systeem tweakt voor betere gameprestaties. Het gaat daarbij met name om de Game Mode, waarbij Game Booster zorgt dat alle overbodige programma’s en services worden stopgezet terwijl je een game speelt. Calibrate Mode houdt bij of je van alle drivers de nieuwste versies hebt en defragmenteert je gamebestanden. Tot slot is er de Share Mode, een schermopnameprogramma waarmee je screenshots of video op kunt nemen en delen via YouTube.

Razer Game Booster is gebaseerd op het gelijknamige programma van Iobit – een pakket dat in onze test weinig uit bleek te halen. De Razer-variant moet echter gratis verspreid gaan worden, een reden om het uit te proberen. De gesloten betatest is inmiddels van start en in het laatste kwartaal van dit jaar komt er een publieke beta.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Games

Tags: Razer, iobit