Rayman Origins

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Systeemeisen Rayman Origins
Rayman is een oude bekende in de gamewereld. Het karakter van meesterbrein Michel Ancel is misschien wel bijna net zo bekend als Super Mario. Eind 2011 kwam Rayman Origins uit op de consoles en werd laaiend enthousiast ontvangen. Nu zijn eindelijk de pc-gamers aan de beurt.
Rayman Origins is een ontzettend leuk spel met heel veel variatie en kleurrijke chaotische gameplay en graphics. De fun-factor is ontzettend hoog en helemaal met meerdere spelers is de chaos compleet. Rayman Origins verdient dan ook zonder twijfel 5 hele dikke sterren!
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • erg grappig
  • met maximaal 4 spelers tegelijk spelen
  • gevarieerde levels
  • veel extra's vrij te spelen
  • Minpunten
  • geen online multiplayer

Rayman Origins is een 2D platform-game met cartooneske graphics. De graphics, de filmpjes en de presentatie doet heel erg denken aan de hyperactieve tekenfilms van Cartoon Network en je waant je dan ook binnen de kortste keren in zo’n tekenfilm. Rayman Origins is ontzettend grappig wat met name te danken is aan de droge geluidseffecten en de leuke animaties.

Rayman Origins is op de pc zo goed als gelijk aan de console versies. De game is dan ook behalve met het toetsenbord ook te spelen met een gamepad. De Xbox 360 controller for Windows wordt volledig ondersteund. Ontzettend leuk aan deze ouderwetse platform-game is dat je hem met z’n vieren tegelijk kan spelen, wat natuurlijk voor chaotische, maar ook hilarische taferelen zorgt. Jammer is alleen wel dat er geen online multiplayer optie aanwezig is. Je kan de game dus alleen samen achter dezelfde computer spelen.

Rayman Origins  is pure chaos. Er gebeurt ontzettend veel op het scherm en het tempo is hoog. Het leukste is om zoveel mogelijk ‘Lums’ (vriendjes van Rayman) te verzamelen waarmee je weer medailles verdient waarmee je weer allerlei spelelementen kan vrijspelen zoals andere skins van de 4 helden en nieuwe levels. Je vijanden moet je letterlijk uit de weg slaan en dat wordt erg grappig weergegeven. Er komt geen spatje bloed bij kijken en is daarom ook prima geschikt om met je kind of jongere broer of zus te spelen.

Ook de geluidseffecten dragen bij aan de lol en de chaos. Ondanks alle lol is het spel alles behalve gemakkelijk. De game wordt zelfs ronduit moeilijk naarmate je verder komt en als je samenspeelt zul je af en toe ook wel op elkaar mopperen. Aan de andere kant is Rayman Origins zo grappig en leuk om te spelen dat je nooit lang boos blijft en binnen de kortste keren weer aan het rond stuiteren en meppen bent op zoek naar geheimen.

Leuk is dat Rayman en zijn vrienden gaandeweg steeds meer nieuwe krachten krijgen. Zo kun je op een gegeven moment zelfs een klein stukje vliegen. Erg handig voor het overbruggen van grote afstanden die je met een normale sprong net niet redt. Als je weer nieuwe krachten hebt, is het ook weer interessant om vorige levels opnieuw te spelen omdat je nu dankzij je nieuwe krachten meer objecten kan verzamelen en delen van een level kan bereiken die eerst niet begaanbaar waren.

De levels zijn weliswaar allemaal chaotisch, maar wel gevarieerd. Het ene moment spring je op grote trommels, het andere moment moet je als een Tarzan door de jungle slingeren en weer op andere momenten zit je op de rug van een reuzenmug  om in oldschool sidescrolling-shooter-stijl vijanden van je af te schieten.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Games

Tags: ubisoft, rayman