abonneren

Rainbow Six Vegas 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Corruptie, kogels en keiharde strategische aktie. Dat is waar Rainbox Six Vegas 2 om draait. Wat dat betreft borduurt het perfect voort op zijn voorganger. Uiteraard zijn er wel verschillen aan te wijzen met deel één dat eind 2006 in de schappen belandde.

Prequel

Tegen alle verwachtingen in gaat deel twee niet verder waar deel één eindigde. Vegas twee start vijf jaar eerder. En niet eens in Vegas, maar in de Pyreneeën waar je de opdracht krijgt een terroristische organisatie het zwijgen op te leggen. Zoals de naam al aangeeft verplaatst deze organisatie zich naar Vegas om een paar bommen te plaatsen op strategische plekken, zoals hotels, casino's en ziekenhuizen. Aan jou de taak deze bommen onschadelijk te maken en je een weg te banen naar de leider van deze bende. Wie dat is, verklappen we nog even niet.

Uitdagend

Ubisoft heeft zijn lesje wel geleerd met Lockdown. Deze editie van Rainbow Six viel niet in de smaak bij de liefhebbers van de reeks. Het tactische element was nagenoeg verdwenen, waardoor het meer het karakter had van een arcade-shooter en daar zat de fanclub niet op te wachten! Ubisoft heeft goed geluisterd en heeft het strategische element van de shooter weer teruggebracht, en hoe! Met snake-cam's, nachtvisie, thermal vision en de sniper-rifle schakel je - met behulp van je twee buddy's de ene na de andere terrorist uit. En dat voelt simpelweg heerlijk! Tijdens je missies moet je overigens wel heel goed opletten, want als je even misstapt, dan is het direct einde oefening; de vijand schiet zelden mis. Nu lijkt dit behoorlijk frustrerend, maar dat is het niet. De balans is namelijk erg goed bij Vegas 2. Let je op je stappen, dan is een level goed te halen. Wij hebben tijdens het spelen slechts één maal neiging de muis door het scherm te gooien, omdat we ons geen weg langs een menselijk blokkade weten te banen. Tijdens de rest van het spel ondervinden we van tijd tot tijd forse tegenslag - de AI is erg sterk - , maar toch voelt het eerder als een gezonde uitdaging dan een irritatiepunt. Vegas 2 geeft je namelijk het gevoel 'dat je het deze keer toch echt wél gaat halen'. En dat is knap.

Echte samenwerking

Het grootste deel van het spel speel je samen met je twee teamgenoten. En dat is maar goed ook, want het deel zonder je twee maatjes is stukken minder interessant. Nu was deze samenwerking bij voorgaande delen al goed in orde, maar waren de opdrachten die je kon geven als teamleider beperkt. Daar heeft Ubisoft werk van gemaakt. Het is nu goed mogelijk aan te geven waar je teamgenoten granaten moeten gooien, of waar ze precies moeten gaan staan en wie ze moeten uitschakelen. Het zijn geen wereldschokkende veranderingen, maar ze zijn wel erg handig als de terroristen je even overdonderen met geweld. Met een simpele klik geef je een opdracht een frag-granade te gooien; probleem opgelost.

Multiplayer?

Natuurlijk kun je met Vegas 2 online aan de slag. En dat is een stuk uitdagender geworden in vergelijking met de voorganger. Niet zozeer vanwege wapens of ruimtes, maar vanwege het simpele feit dat je nu ook kan sprinten. Daardoor is het tempo wat hoger komen te liggen en zijn schuilplekken gemakkelijk te bereiken.
Wat we echter erg jammer vinden, is dat je maar één user kan aanmaken die dan in beide spelmodi ingezet wordt: online en offline. Meerdere profielen aanmaken kan dus niet! En dat is bijzonder irritant als je thuis met z'n tweeën of meer aan de slag wilt. Zeker gezien het feit dat je wel vrijgespeelde scènes kan spelen, maar dat je dan je laatste savegame kwijt bent! Werk aan de winkel Ubisoft!

Lekker vlot

Vegas 2 draait lekker vlot op ons testsysteem. Afgezien van de lange laadtijden dan. We kunnen probleemloos bij een resolutie van 1440 x 900 al het detail aanzetten zonder dat dit ten koste gaat van de framerate. Lekker! Dit is mede te danken aan de Unreal-3 engine waar we al eerder onze lof over hebben uitgesproken; deze engine is gewoon erg goed. De omgevingen van Vegas 2 zijn niet bijzonder detailrijk - te vergelijken met het vorige deel - maar dit stoort ons absoluut niet. De ruimtes zijn functioneel en overzichtelijk en dat draagt enorm bij aan de speelbaarheid. Bovendien ogen de personages die je besluipen wel goed en dat is belangrijker in onze optiek.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • loopt erg soepel
  • uitdagend
  • realistische schade als je geraakt wordt
  • slechts één profiel mogelijk
  • lange laadtijden
Vegas 2 is een zeer degelijk spel waar de liefhebber van tactische shooters veel plezier aan zal beleven. Het spel loopt heerlijk soepel, de speelvelden ogen goed, je teamgenoten zijn nauwkeurig aan te sturen en ze denken na voordat ze iets doen, net als de tegenstanders. En dat zorgt voor een mooie balans. Wat we erg jammer vinden is dat er niet meerdere profielen zijn aan te maken. Daardoor kan slechts één persoon van het spel genieten. Aandachtspuntje voor de toekomst!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: