abonneren

Railway Simulator

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Trainz kon in het verleden echt niet meekomen met concurrent Railworks. De nieuwe versie, in Nederland op de markt onder de naam Railway Simulator, doet opnieuw een poging.

Aan de flinke stroom downloadable content (dlc) met extra treinstellen, trajecten en missies op distributieplatform Steam is te merken dat treinsimulatie populairder is dan je denkt. Naast marktleider Railworks is er ook Railway Simulator, de alternatieve naam voor Trainz 12. Groot voordeel is dat Railway Simulator uitgebracht wordt door Just Trains, bekend van de bergen extra dlc die ze uitbrengen. Qua content zit het dus wel goed - toch?

In Railway Simulator vinden we negen routes met per route twee tot vijf sessies (scenario's). Dat zijn er niet zo veel als we in sommige andere producten hebben gezien, maar ze zijn wel erg uitgebreid. Zo kun je aan de slag met een 50 kilometer lang traject in Hongarije, een flinke reis in China maken, of in een fictieve Amerikaanse stad met de metro rijden. Grafisch zien de routes er okay uit, maar de engine van Trainz 12 blijft duidelijk achter bij concurrent Railworks.

Er zijn wel meer vergelijkingen te maken waarbij Railway Simulator niet kan meekomen met de marktleider. Door de minder geavanceerde engine zien we op onze test-pc aardig wat popup en vertraging, waardoor de Amerikaanse Municipal Transit-route in de overzichtsweergave bijna niet speelbaar is. De interface is daarnaast een stuk minder overzichtelijk. Leuke toevoeging in deze versie is multiplayer, waarmee je met vrienden op dezelfde route kunt spelen. Nou blijft dat beperkt tot het besturen van verschillende treinen op hetzelfde traject plus een chatmogelijkheid, maar aardig is het wel.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goed uitgewerkte routes
  • multiplayer
  • engine niet zo goed
  • onoverzichtelijk
Railway Simulator staat technisch gezien nog steeds een niveau onder concurrent Railworks. De meegeleverde routes zijn echter wel goed uitgewerkt en de toevoeging van een multiplayermogelijkheid zal voor sommigen erg aantrekkelijk zijn.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie