abonneren

R4 kaartjes voor Nintendo verboden in UK

De populaire R4 kaartjes die gebruikt kunnen worden voor het afspelen van zelfgemaakte programmacode en het opslaan van illegale games zijn vanaf nu verboden in Groot-Brittanniƫ.
Goed nieuws voor Nintendo want de R4 kaartje waren het Japanse bedrijf een doorn in het oog.

Het downloaden van illegale games van internet om ze vervolgens op een R4-kaartje te zetten en te gebruiken met je Nintendo DS is er eenvoudig en zorgde ervoor dat veel mensen een complete collectie illegale games gebruikten voor hun Nintendo DS.

Nintendo zegt in de UK al meer dan 100.000 apparaten voor het afspelen van illegale spellen te hebben onderschept sinds 2009 waarvan de R4 kaartjes ook deel uitmaken. Tegenstanders van de beslissing van het Hooggerechtshof stellen echter dat de kaartjes zelf niet illegaal zijn. Het zijn slechts dragers en kunnen ook worden gebruikt voor eigen gemaakte applicaties of games. Het Hooggerechtshof oordeelde echter dat een R4 kaartje het beveiligingssysteem van Nintendo eerst moet omzeilen en daardoor illegaal is.

Onlangs  is in de VS op dit gebied juist een versoepeling opgetreden door het aanpassen van de DMCA (Digital Millenium Copyright Act) waardoor het jailbreaken van een iPhone of het rooten van een Android legaal is (indien voor legaal gebruik). In Nederland is Nintendo al een tijdje bezig met aanspannen van rechtszaken tegen distributeurs en retailers van R4-kaartjes.

[via MCVUK]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord