abonneren

PS4 in 2013 naar Europa voor 399 euro

De PlayStation 4 is eindelijk onthuld. Dat gebeurde op de E3 digital entertainment-beurs. De PlayStation 4 zet zich af tegen de Xbox One in prijs, mogelijkheden en uiterlijk. Het lijkt erop dat Sony nu al een kleine voorsprong heeft.

Hoewel Sony in februari al informatie gaf over specificaties en dergelijke, werd de console nog niet getoond aan het publiek. Op de E3 digital entertainment-beurt is de console nu wel uitgebreid in de spotlights gezet. De console oogt vooral erg slank en strak.

De PlayStation 4 zal in de Verenigde Staten en Europa voor het einde van het jaar in de winkelschappen liggen en zal een prima prijskaartje krijgen van 399 euro en 399 dollar. De DualShock 4 controller zal 49 euro en 59 dollar kosten. De Xbox One zal 499 euro gaan kosten, wat een niet onaanzienlijk prijsverschil is. Sony maakte ook bekend dat online gamen 5 euro per maand zal gaan kosten. Savegames worden in de cloud opgeslagen. Waar de Xbox One elke 24 uur met het internet verbonden moet worden om te blijven werken, heeft Sony dit bij de PS4 achterwege gelaten.

Xbox One vs. PlayStation 4

Microsoft toonde eerder al de Xbox One. Er kwam veel kritiek op het ontwerp van deze next-gen console, aangezien hij wat weg had van een videorecorder uit de jaren tachtig volgens sommigen. Microsoft voelde zich gedwongen om zich te verdedigen en legde direct het idee achter het ontwerp uit aan het publiek.

Wired vergeleek het geheugen van de Xbox One met die van de PlayStation 4 en concludeerde dat de PlayStation 4 sneller zou moeten zijn. Aangezien andere specificaties redelijk gelijk zijn, zou het geheugen in de vergelijking een doorslaggevende factor zijn volgens Wired.

Als we naar de prijs, de eerste reacties op het ontwerp en de specificaties kijken van beide consoles, lijkt Sony nu dus al een lichte voorsprong te hebben op Microsoft.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Xbox One, PS4, PlayStation 4