abonneren

Project Fiona: Hardcore gaming tablet

Op een tablet kun je natuurlijk ook gamen, maar dat betekent niet dat je hardcore pc-games kunt afspelen op zo'n apparaat. Razer, fabrikant van hardcore gaming apparatuur, werkt aan een tablet die dat wel kan: Project Fiona.

Project Fiona heeft een bijzonder design. De tablet, die uiteraard is voorzien van touchscreen, bevat een groot frame waarop twee analoge stuurknuppels en diverse knoppen geplaatst zijn. Op deze manier lijkt de Fiona een beetje op een uit de kluiten gewassen PS Vita. Maar dat is nog niet eens het bijzonderst aan dit apparaat.

Bijzonder is dat het kloppende hart geen nVidia Tegra processor bevat, maar een derde generatie Core i7 processor (Ivy Bridge). PC's games die standaard een gamepad ondersteunen, zullen volgens Razer direct speelbaar zijn op Project Fiona. Hoewel er nog niks over het besturingssysteem is gezegd, verwachten we dat dit Windows 7 zal zijn (aangezien Windows 8 naar verwachting officieel in 2013 gelanceerd wordt).

Razer verwacht Project Fiona in het vierde kwartaal van 2012 uit te brengen tegen een adviesprijs die onder de 1000 dollar ligt. We zijn benieuwd!

Meer informatie over Project Fiona vind je hier.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie