abonneren

'Prijs van Wii U te hoog'

Ubisoft is niet zo gelukkig met de hoge prijs van de Wii U. Baas Guillemot kan niet wachten tot de prijs van de console omlaag gaat.

De CEO van Ubiosoft vindt de Wii U van Nintendo te hoog geprijsd. Hoewel berichten wezen op het feit dat de console onder de kostprijs verkocht zou gaan worden, ligt de kale console straks voor een niet gering bedrag van 299 dollar/euro in de winkel.

“Ik zie liever een lagere prijs, dus ik kan niet zeggen dat ik gelukkig ben met deze prijs”, zegt Yves Guillemot als baas van Ubisoft. De spellenmaker is de grootste third-party producent voor de Wii U. Nintendo zou volgens hem de prijs naar beneden moeten gooien. “Ik ben nimmer blij als consoles duur zijn. We moeten in ons achterhoofd houden dat het goedkoop is als je het met een iPad vergelijkt. Voor wat het is, blijft het goedkoop, maar ik hoop toch echt dat Nintendo de prijs kan laten zakken na verloop van tijd."

Op zich is het natuurlijk niet heel vreemd dat een spellenmaker de prijs van de console het liefst zo laag mogelijk ziet. Spellenmakers verdienen niets aan de spelcomputers zelf. Wel hebben ze baat bij grote verkoopcijfers van de consoles, want dan zijn er meer potentiële klanten voor de aanschaf van games.

De Wii U moet concurreren met de lager geprijsde Xbox 360 en Playstation 3 in de komende feestmaand. Over minder dan een week komt de Wii U uit in de Verenigde Staten. De Deluxe set met ZombiU zal daar 349 dollar gaan kosten. De Wii U zonder spel heeft een kostprijs van 299 dollar. Op 30 november is de Wii U te koop in Nederland en de prijzen zijn gelijk aan de Amerikaanse, maar dan in euro's.

Bron: Gamesindustry.biz

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie