abonneren

PlayStation Vita niet onder de kerstboom

Sony gaat zijn eerder aangekondigde PlayStation Vita niet voor het kerstseizoen de deur uitkrijgen. De consolefabrikant stelt daarmee veel van zijn fans teleur, die gehoopt hadden de Vita onder de kerstboom te zien liggen. De Vita zal vermoedelijk alleen in Japan dit jaar nog in de winkels komen te liggen.

Sony heeft bevestigd dat de PlayStation Vita pas in het eerste kwartaal van volgend jaar uitgerold zal worden in Europa en Amerika. Aanvankelijk sprak Sony nog over 'eind dit jaar', maar inmiddels blijkt dit alleen over de Japanse lancering te gaan. Over concrete data voor zowel Japan als Europa/Amerika wil Sony zich verder niet uitlaten. De late lancering is geen goed nieuws voor Sony, die nu het enorm lucratieve kerstseizoen aan zich voorbij moet laten gaan.

 

Eerder kreeg Nintendo het niet voor elkaar om de Nintendo 3DS voor de kerst te introduceren; de console zag pas in februari (Japan) en maart (Europa/Amerika) het levenslicht. De verkoopcijfers van de 3DS vallen zodanig tegen dat Nintendo zich genoopt zag tot het verlagen van de advies verkoopprijs. De late introductie van de Vita is dan wel weer een opsteker voor Nintendo, die dit kerstseizoen weinig concurrentie krijgt voor de 3DS.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Games

Tags: