}
abonneren

PlayStation TV op 14 november in Nederland

Als je nog niet genoeg apparaten in je tv-meubel hebt staan, dan kun je er vanaf 14 november ook Sony's PlayStation TV aan toevoegen. Daarmee kun je al je Playstation-apparaten op meerdere tv's laten streamen. Het apparaat komt voor 100 euro op de markt, meldt Sony aan Eurogamer.

Niet alleen je Playstation, maar ook de Vita, PSP en PSOne kun je op die manier op je tv spelen. Daarnaast maakt PlayStation TV het ook mogelijk om via Remote Play op een ander apparaat over te stappen.

Overschakelen

Wil je bijvoorbeeld van de tv in je huiskamer verder gamen op de tv in je slaapkamer, dan kun je met PlayStation TV makkelijk overschakelen naar een andere beeldbuis. Handig als je met meerdere mensen in één huis woont, en je huiskamer constant bezet wordt door je kinderen.

Honderden games

Sony zegt dat er 'honderden' Vita- en PSP-games te downloaden zijn op PlayStation TV vanaf het moment dat het apparaat in de winkel ligt, en ook klassieke PSOne-games zijn dan te downloaden.

Weinig ruimte

De PlayStation TV heeft helaas maar 1 GB aan ruimte, terwijl de meeste grote PS Vita-games al gauw meerdere gigabytes groot zijn. Je zult daarvoor gebruik moeten maken van Sony's eigen, specifieke memory-cards, die ook nog eens niet goedkoop zijn - denk aan 60 euro voor de 32GB-variant.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Games

Tags: PlayStation TV

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI