abonneren

Playstation 4 toch in 2012?

Volgens geruchten uit Taiwan start Sony eind dit jaar de productie van de PlayStation 4 met een Kinect-achtige bedieningswijze zoals bij de Xbox360, waarbij het lichaam van de speler als controller wordt ingezet. De 20 miljoen te produceren exemplaren zouden dan volgend jaar beschikbaar komen.

De geruchten staan haaks op de uitspraak van Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America, die onlangs nog zei dat Sony de komende tijd nog niet eens over een opvolger van de PlayStation zouden spreken. Jack Tretton denkt ook niet dat er veel verbeterd kan worden op de huidige PS3, waar men nu pas echt technisch alles uit kan halen. Sony zou de PS3 pas na 10 jaar na zijn lancering willen vervangen.

Concurrentie
Nintendo zou volgend jaar de Wii U uitbrengen en volgens geruchten debuteert de volgende generatie Xbox op de E3 van 2012. Volgens Sony zal de opvolger van de PS3 nog wel even op zich laten wachten en zal die pas komen nadat de concurrenten hun nieuwe console hebben gepresenteerd.
 

Virtual Reality
Volgens andere geruchten is Sony klaar om de Virtual Reality-headset, die het bedrijf tijdens de CES 2011 presenteerde, in te gaan zetten. Wellicht dat de Virtual Reality kit een rol gaat spelen in de opvolger van de PlayStation 3.

Wij geloven de geruchten over een Playstation 4 niet zo. Mischien zijn de Taiwanese bronnen in de war met een nieuwe (goedkopere) versie van de Playstation 3, die later dit jaar verwacht wordt?

Via: Computer and Videogames

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: