abonneren

PlayStation 4 krijgt smartphone-app als second screen

Vannacht is de PlayStation 4 officieel aangekondigd door Sony en naast alle gamegeweld werd er ook gesproken over speciale applicaties voor iOS en Android. Deze applicaties kunnen gebruikt worden tijden het gamen als tweede scherm. Op dit scherm kan dan extra informatie van de game getoond worden, zoals kaarten of je inventory. Ook zullen er mogelijk beelden van je medespelers te zien zijn.

De PlayStation 4 is vannacht officieel aangekondigd. Niet dat het apparaat ook daadwerkelijk te zien was, maar hij gaat er wel komen. Een interessante ontwikkeling is dat Sony  speciale applicaties voor Android en iOS heeft aangekondigd. Deze applicatie functioneren als tweede scherm en hierop wordt extra data weergegeven zoals bijvoorbeeld extra gamestatistieken, of een kaart die te gebruiken is in de game. Ook zou het mogelijk worden om bijvoorbeeld andere spelers te zien gamen tijdens multiplayer-games. Een andere interessante ontwikkeling is dat het mogelijk is om nieuwe games aan te schaffen via de app, die thuis via een WiFi-verbinding gedownload worden op de PlayStation 4. Ook de PS Vita, de portable console van Sony, zal meer second screen-functies krijgen. De Xbox 360 van Microsoft heeft ook een second screen-applicatie, Xbox SmartGlass. Vermoedelijk zal deze applicatie ook worden uitgebreid voor de opvolger van de Xbox 360. Deze zomer wordt de aankondiging van deze opvolger verwacht.

Beschikbaarheid

De PlayStation 4 zal rond de feestdagen van dit jaar uitkomen. We zullen dus nog in ieder geval tot het einde van het jaar geduld moeten hebben voordat we de PS4 aan kunnen schaffen en kunnen spelen met de tweede scherm-applicatie voor de nieuwe console. Momenteel is er al een PlayStation-applicatie in de Google Play Store te vinden, maar deze biedt geen second screen-mogelijkheden. Om de applicatie te downloaden, klik je op één van de links hieronder.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Games

Tags: