abonneren

Playstation 3 is vijf jaar

De Sony Playstation 3 is jarig en bereikt de respectabele leeftijd van vijf jaar.

Op 17 november 2006 kwam de PS3 in de VS uit nadat hij een week eerder al in Japan beschikbaar was. Vijf jaar is een respectabele leeftijd voor een elektronisch stuk speelgoed, maar de PS3 kan dankzij zijn destijds vooruitstrevende technologie nog heel goed mee.

De Playstation 3 heeft met zijn standaard ingebouwde blu-ray-speler de standaardenstrijd voor optsiche schijven met hd-video helpen beslechten. Ook helpt de Playstation 3 bij de acceptatie van 3D-video en spelbediening met bewegingsdetectie.

Bij ons kwam de Playstation 3 pas in maart 2007 uit. De prijs is ondertussen flink gedaald van 600 euro toen naar zo’n 250 euro nu.

In de vijf jaar tijd zijn er zo’n 55 miljoen stuks van de Playstation 3 verkocht. De laatste tijd steken regelmatig geruchten de kop op dat Sony zou werken aan een opvolger van de Playstation 3. Dat is ongetwijfeld waar, maar wanneer die dan zou moeten komen is nog volslagen onduidelijk.

De gang van zaken rond concurrent Microsoft is iets concreter. Een nieuwe Xbox zou volgens de laatste geruchten al aan het einde van volgend jaar in de winkel kunnen liggen. De huidige Xbox360 was ook iets eerder op de markt dan de Playstation 3. Dankzij deze voorsprong zijn er daarvan tot nu toe zo’n 57 miljoen stuks verkocht.

Via: Playstation Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie