}
abonneren

Playboy -The Mansion

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het digitale poppenhuis van Electronic Arts, ook wel Sims genoemd, is een enorm succes. Het is dan ook niet vreemd dat er andere softwarebedrijven zijn die proberen mee te liften op dat succes.
2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Minpunten

Zo nu en dan komt er een Sims-achtig spel uit dat verder probeert te gaan dan de succestitel van EA en er een kleine dosis erotiek aan toevoegt. Een voorbeeld hiervan is Singles (dat overigens slechte reviews kreeg), maar ook Playboy: The Mansion probeert deze formule uit.

Blaadjes maken

Playboy is niets meer dan een Sims-kloon, maar je hebt slechts één huis en één persoon tot je beschikking. Deze persoon is niemand minder dan Hugh Hefner, de oprichter van het Playboy-imperium. Je staat in zijn schoenen en moet er voor zorgen dat er elke maand een nieuwe editie van Playboy op de planken ligt dat voor een vette winst moet zorgen. Met deze winst breid je het huis uit en knap je het op, neem je nieuwe werknemers aan en geef je feestjes.

Een blad met inhoud

Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Elk nummer van Playboy moet namelijk gevuld zijn met diverse artikelen. Zo is er het interview, het essay, algemene artikelen en uiteraard de centerfold. Om deze artikelen te maken zul je mensen in dienst moeten hebben, waaronder een journalist en een fotograaf. Naarmate je verder komt in het spel komen er meer werknemers beschikbaar die je kunt inhuren. In het begin zul je het echter moeten doen met een fotograaf die niet alleen de playmates wil fotograferen.
Maar dat is nog niet alles. Je zult feestjes moeten geven en diverse 'beroemdheden' uitnodigen. Daar maak je dan een praatje mee (in eenzelfde soort Sims-taaltje), want je probeert natuurlijk om ze mee te laten werken aan je blad. Zo kan de muziekartiest een interessant interview afgeven en kan de knappe hockeyster gevraagd worden uit de kleren te gaan.

Een blad met inhoud

Hoewel het spel doelen heeft, is het natuurlijk niets meer dan een digitaal poppenhuis. En de heer Hefner doet eigenlijk niets anders dan feestjes geven en contacten aanhalen. Wil je van succes verzekerd zijn, dan moet je veel aandacht besteden aan een specifieke gast; soms zelfs zoveel dat je geen tijd hebt om met de andere gasten te praten. Deze moet je dan weer uitnodigen voor een volgend feest. Maar... let wel op je budget! Is het geld op, dan wordt het lastig een blaadje te maken.
Het leuke van Sims zijn de schijnbaar oneindige mogelijkheden, waardoor de poppetjes een eigen leventje lijken te leiden. Bij Playboy is dit helaas niet het geval. De animaties zijn zeer beperkt; je kunt verschillende commando’s geven, maar elk commando heeft altijd dezelfde animatie. En vertelt Hefner een mop, dan is dat altijd dezelfde. Gelukkig lachen de potentiële centerfolds toch wel (net als in het echt).

Naakt

En dan nu het 'interessantste' gedeelte van het spel, want het heet natuurlijk niet voor niets Playboy. Hoewel je een fotograaf in dienst hebt mag je zelf de foto's van de centerfold schieten. Dat foto's schieten gaat bijzonder omslachtig en je vraagt je op den duur werkelijk af of de fotograaf niet gehandicapt is. Het komt erop neer dat je leuke plaatjes kunt schieten zolang je de camera niet beweegt. Doe je dit wel, dan is het moeilijk nog een goede hoek te vinden om foto's te maken; houterig dus. De dame in kwestie zal interessante poses aannemen. Dit doet ze allemaal zelf; je kunt haar niet vertellen wat ze moet doen. Gelukkig kun je nog wel aangeven wat zij allemaal (niet) moet dragen, maar daar houdt de interactie op.

De brandende vraag

Komt er sex voor in het spel? Technisch gezien is het antwoord hierop ja. Als je er als Hugh flink op los flirt bij de dames, dan komt de optie 'have sex on …' beschikbaar. Op de plaats van de puntjes staat doorgaans het stuk meubilair waarop je met de dame in kwestie lol gaat maken. Deze erotiek is lachwekkend en ongelooflijk politiek correct. Zo houden zowel Hefner als de dame in kwestie de onderbroek aan tijdens 'de daad'. Een beetje suf; we hadden dan liever een censuurblok gezien. Daarnaast lijken de dames erg op elkaar. Zijn ze allemaal gekloond? Grafisch is het allemaal matig en niemand zal dan ook warm van worden van dit spel.

Conclusie
Playboy: The Mansion heeft niemand echt iets te bieden. Hou je van digitale poppenhuizen? Speel dan Sims. Hou je van foto's van mooie vrouwen? Koop dan de Playboy. Ben je op zoek naar erotiek? Dan zijn er betere en leukere middelen dan deze game. Hou je van goede games? Koop deze dan niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI