abonneren

Pirates of the Burning Sea

Ondanks de diverse Pirates of the Caribbean-films zijn er nog steeds maar weinig fatsoenlijke piratengames te vinden. Daar lijkt Pirates of the Burning Sea (PotBS) verandering in te brengen. Je moet alleen wel van mmo's houden, want in PotBS kun je alleen online spelen.

PotBS speelt zich af in 1720. Burning Seas slaat op de oorlogen die de drie grote naties - Engeland, Frankrijk en Spanje - destijds met elkaar voerden. Behalve dat je een kapitein uit één van deze naties kunt zijn, kun je er ook voor kiezen de rol van piraat te spelen. De naam is dus eigenlijk een beetje misplaatst, want piraten zijn slechts een klein onderdeel van het spel.

Niet in de haak

Zoals gebruikelijk in een mmo begin je met het creëren van een karakter waarbij je een natie en een beroep kiest. Het uiterlijk van je avatar is uitgebreid aan te passen. Iedereen wil natuurlijk een houten poot of een haak, maar in het begin zijn deze opties niet mogelijk. Wel kun je door een missie je been of hand verliezen om zo dat felbegeerde houten poot of die haak in de wacht te slepen. We raden iedereen aan de tutorial van het spel te voltooien, aangezien de zeeslagen erg realistisch zijn, waarbij strategisch inzicht een grote rol speelt.

Doorlopende missies

De missies zijn veelzijdig, kleurrijk en doorlopend. Je kiest als het ware een pad van missies die elkaar opvolgen. Missies zoals 'dood tien beestjes en kom terug' zul je niet snel vinden in PotBS. Met missies verdien je ervaring (xp) en geld waarmee je je karakter en schip kunt uitrusten. De xp heb je nodig om schepen te commanderen, want je kunt als beginnende kapitein niet al direct alle soorten schepen aanvoeren. Voor een groot galjoen heb je ervaring nodig.

Vlaggenhandel

Het belangrijkste aspect van PotBS is de economie, want alles wordt gegenereerd en verhandeld door spelers. De meeste havens hebben bepaalde grondstoffen die de spelers kunnen ontginnen. De bouwplaatsen variëren van mijnen, houthakkerskampen, visserijen, molens tot natuurlijk scheepswerven. Ook zijn er veilinghuizen aanwezig. De handelaren hebben hier de meeste mogelijkheden. Zo kunnen ze op grote afstand de prijzen bekijken, terwijl anderen dat alleen op korte afstand kunnen. Iedereen kan alvast lading kopen om deze later op te halen. Maar het meest uniek zijn de vlaggen en zeilen die gemaakt zijn door spelers en gebruikt kunnen worden in het spel.

Zeeslag

De scheepgevechten zijn het beste onderdeel van het spel. Deze zijn zeer strategisch en realistisch en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Spelers kunnen elkaar niet direct aanvallen. Een gebied moet in totale onrust worden gebracht voordat de eventuele haven en andere spelers in het gebied aangevallen en veroverd kunnen worden. Helaas werken de man-tegen-mangevechten nog niet helemaal lekker. Dit gedeelte is pas later bijgevoegd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer realistische scheepgevechten
  • prachtige scheepsmodellen
  • user generated content
  • man-tegen-mangevechten zijn nog niet af
  • geen directe player versus player mogelijk
  • niet voor iedereen toegankelijk
Pirates of the Burning Sea is een uniek concept dat op verfrissende wijze is uitgevoerd. Player vs player en player vs environment gaan hand in hand, maar het spel is vanwege het zware strategische element niet voor iedereen weggelegd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: