}
abonneren

Peter Molyneux zoekt geld voor nieuwe game

De Britse gameontwikkelaar Peter Molyneux zoekt geld voor de ontwikkeling van GODUS. In deze game mogen spelers weer voor god spelen, net als vroeger in Populous en Black & White.

Molyneux is bekend van games als Fable, Black & White, Dungeon Keeper en Populous. In GODUS moet een gigantische wereldwijde online-strijd losbarsten tussen acht tot tien goden tegelijk. Tijdens het opbouwen van een eigen cultuur moet de speler het opnemen tegen goden van andere culturen.

Het idee van GODUS bouwt voort op Populous, een godgame die 22 jaar geleden voor het eerst het licht zag. GODUS moet een een levendige wereld bieden met een Black & White-achtige interface en de multiplayer-optie van Dungeon Keeper. De game moet eenvoudig speelbaar worden, maar toch diep genoeg om interessant voor de speler te blijven.

De game is ondergebracht bij het bedrijf 22cans, waarvoor Molyneux momenteel werkzaam is, en wordt in eerste instantie ontwikkeld voor pc, iOS en Android. Als genoeg geld wordt binnengehaald, dan overweegt 22cans om de game ook voor andere platformen uit te brengen.

De fans van Peter Molyneux kunnen zich nu inkopen in dit project via Kickstarter. De gameontwikkelaar wil een bedrag ophalen van 450.000 Britse pond. Het lijkt er op dat deze doelstelling kan worden gehaald, want met nog 28 dagen te gaan hebben zij al bijna 100.000 pond binnengesleept.

In de onderstaande Engelstalige video wordt het GODUS-project toegelicht door leden van het ontwikkelingsteam, onder andere door Peter Molyneux zelf.

 

 

Bron: Kickstarter

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, PC, Godus

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI