Overschakeling naar HD voor Nintendo moeilijker dan gedacht

Shigeru Miyamoto had Pikmin 3 graag samen de lancering van de Wii U uitgebracht. De overschakeling naar de geavanceerde grafische capaciteiten van de Wii U kost meer tijd dan gedacht, waardoor verschillende spellen vertraging opgelopen hebben. Ook is de initiële line up van de Wii U zwakker dan die van de Wii destijds volgens hem.

 

Shigeru Miyamoto zegt in een interview met Time tussen neus en lippen door dat de overschakeling naar spellen maken voor de Wii naar Wii U tegen is gevallen. Het vergt voor ontwikkelaars meer tijd dan gedacht om te ontwikkelen voor de nieuwe console met nieuwe chips en grafische mogelijkheden. Om de nieuwe features van de console goed te kunnen ontwikkelen, moesten er arbeidskrachten van Nintendo ingezet worden die anders al spellen hadden kunnen ontwikkelen. Daardoor is de line-up van de Wii U volgens Miyamoto ‘minder robuust deze keer’.

Er komen momenteel niet zoveel spellen uit, omdat er een aantal zijn uitgesteld. Zo komt Rayman Legends veel later op de markt, namelijk pas in september 2013. De reden daarvoor is dat Ubisoft het spel voor alle consoles tegelijk wil uitbrengen, waar de titel eerst exclusief voor de Wii U was bedoeld.

Pikmin 3 is ook een spel dat uitgesteld is. De titel van is van Nintendo zelf en komt pas in de zomer uit. Miyamoto wilde het spel echter graag bij de lancering van de Wii U op de markt brengen, zo zegt hij in het interview met Time. Miyamoto belooft wel een aantal zeer unieke features te brengen in Pikmin 3. Eén daarvan is het foto's kunnen maken in-game. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, wii u, pikmin 3