abonneren

Overclocked

Lighthouse timmert flink aan de weg en brengt regelmatig nieuwe games uit waaronder veel adventuregames. Overclocked is een psychologische thriller en vertelt het verhaal van een psychiater en zijn vijf patiënten in een stijl die overeenkomt met films als Memento.

Point and click

Overclocked is een traditioneel point and click adventure met een klassieke interface waarbij je de rol aanneemt van David McNamara - een psychiater die heeft gewerkt voor het Amerikaanse leger. Vijf tieners zijn in New York helemaal doorgeslagen en zijn bijzonder gewelddadig. Deze tieners zijn op verschillende plaatsen gevonden en lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar hun geestelijke toestand komt wel overeen. Ze zitten opgesloten in een inrichting waar sinds de jaren 50 niets veranderd is. David wordt ingeschakeld om de politie te helpen met het onderzoek.

Van eind tot begin

De verhaallijn is duister waarbij je behalve de psychiater, ook de patiënten te spelen krijgt. Je moet namelijk om uit te vinden wat er precies gebeurd is door hun apathische toestand breken. Diverse puzzels in het spel zijn hierop gespitst. Als dit lukt, krijg je het verhaal van één van de patiënten te spelen. Deze verhaallijnen lopen van het eind tot het begin, omdat de patiënten natuurlijk beginnen met hun meest recente herinneringen. De herinneringsverhalen zijn relatief klein en bevatten over het algemeen één grote puzzel. Jammer is dat bij sommige puzzels in Overclocked niet altijd duidelijk is wat de bedoeling is, en dan hebben we het niet over de puzzel zelf, maar over hoe deze geïnterpreteerd moet worden. Sommige dingen moet je echt gewoon weten, en dan ontkom je niet aan een walkthrough. Gelukkig zijn deze ruimschoots beschikbaar op internet, maar het blijft jammer.

Sfeervol

De sfeer is geweldig goed melancholisch neergezet en grijpt je onmiddellijk naar de strot. Karakters zijn niet oppervlakkig en de dialogen zijn inhoudelijk prima in orde. Alleen de voice overs hadden iets geloofwaardiger gekund. Grafisch ziet de game er goed uit hoewel de animaties tenenkrommend houterig zijn. Heel storend is het gelukkig niet. Opvallend zijn de emoties in de gezichten die redelijk goed uitgewerkt zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • origineel verhaal
  • zeer sfeervol
  • gunstig geprijsd
  • houterige animaties
  • puzzels zijn soms lastig te intepreteren
Overclocked heeft een duidelijke eigen identiteit binnen het adventure genre en is voor liefhebbers zeker een aanrader. Ook al zal af en toe de loopdoor nodig zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord