abonneren

Opvolger Xbox 360 wordt op 21 mei geïntroduceerd

Microsoft heeft het gerucht dat de volgende generatie Xbox op 21 mei wordt gelanceerd bevestigd. De pers heeft een uitnodiging gekregen voor een Xbox-evenement met daarop de gevleugelde woorden ‘A new generation revealed’. De lancering vindt krap drie weken voor de E3-gamesbeurs plaats.

De ‘volgende generatie’ komt er volgens Microsoft aan en hij wordt op 21 mei gepresenteerd, zoals de geruchten al voorspelden. Het evenement zou volgens die geruchten eerst op 24 april plaatsvinden, maar dat werd verplaatst naar 21 mei. Op 20 februari deed Sony de PlayStation 4 al uit de doeken (op het uiterlijk van de console na dan). We schreven daar eerder al over.

Op 21 mei krijgt de pers een eerste indruk van de nieuwe console, die door het leven gaat onder de codenaam Durango. Verwacht wordt dat vooral de visie achter de nieuwe Xbox (en hopelijk ook de hardware) op die datum aan bod komt en dat Microsoft zich op de E3 meer concentreert op het tonen van de spellen.

Larry Hryb (ofwel Major Nelson) sprak op zijn blog over het #XboxReveal-evenement en bevestigt dit beeld. Hij spreekt verder over het begin van een nieuwe generatie games, televisie en entertainment. Dat zou het gerucht bevestigen dat Microsoft met de nieuwe Xbox een algeheel entertainment-apparaat in de markt wil zetten, dat het centrum van de woonkamer zou moeten worden.

De persconferentie #XboxReveal zal op 21 mei worden uitgezonden via Xbox.com en op de Xbox 360 via Xbox Live om 19.00 Nederlandse tijd.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox 360, Durango, Xbox 720

Nieuws headlines

Laatste reactie