}
abonneren

Ontslagen

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Stel je voor. Je hebt je voor de volle 200 procent ingezet op je werk, maar ondanks dat krijg je de mededeling dat je niet meer nodig bent. Tijd voor een spelletje!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Er zijn te veel kosten, er moet bezuinigd worden, het bedrijf richt zich weer alleen maar op 'Core Business' of andere smoezen worden gebruikt om jouw ontslag legitiem te maken. Als hardwerkende loonslaaf wil je dan nog maar één ding: WRAAK! Met het spel 'Ontslagen' van de Nederlandse spellenuitgever Mindscape kun je aan deze driften tegemoetkomen. Het spel bevat meer dan twintig kantooromgevingen waarin je je onlusten kunt botvieren. Binnen een bepaalde tijd moet er zo veel mogelijk schade aangericht zijn. Als je genoeg schade hebt veroorzaakt kun je door naar de volgende werkgever. Een leuke extra is dat je 'collega's' kunt hernoemen. Zo dragen de figuurtjes de echte namen van je collega's.

Door schade en schande

De kantoorsfeer is op vele manieren te vergallen. Zo kun je sexlijnen bellen op kosten van de zaak, de koelkast onderspuiten met ketchup, je ex-collega's in de wc opsluiten, pc's infecteren met virussen en vertrouwelijke documenten faxen naar concurrenten. Ook kunt je je collega's te schande maken door geheime liefdesbrieven en andere privézaken op het prikbord te hangen.
Natuurlijk moet je oppassen dat je niet ontdekt wordt bij het uitvoeren van al deze rottigheid. Wanneer je wordt betrapt moet je je eruit kletsen. Dit gebeurt door een memory-spelletje. In het begin gaat dit redelijk eenvoudig, maar hoe vaker je wordt gesnapt, hoe moeilijker het wordt. Ook maakt het uit door wie je wordt ontdekt. Zo is het memoryspel makkelijker als je met de conciërge wordt geconfronteerd dan met de directiesecretaresse.

Adventure-achtige elementen

Als je iets vindt om te saboteren, dan verschijnen de mogelijkheden in witte wolkjes. Er kunnen meer opties bijkomen naarmate je meer streken uithaalt en spullen pikt. Zo kun je met gestolen inktpatronen het aquarium van de baas opleuken, en is het in de hens steken van promotiemateriaal pas mogelijk als je de aansteker gestolen hebt.
Natuurlijk leveren niet alle geintjes evenveel punten op. Zo levert het pikken van sigaretten maar 50 punten op en het pissen in de koffiepot wel 1000 punten! Wanneer je maar weinig tijd in het spel hebt, kun je deze dus het beste besteden aan streken die veel punten opleveren.

Conclusie
Ontslagen is een grappig spelletje met veel (flauwe) grappen. Het is vermakelijk en leuk om even snel tussendoor te spelen. Het zal de aandacht echter niet lang vast kunnen houden. De grappen worden snel eentonig en de gameplay is, net als de graphics en het geluid, eenvoudig. De prijs is er natuurlijk wel naar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI