abonneren

Onthulling PlayStation 4 verwacht op 20 februari

De opvolger van de PlayStation 3 komt er mogelijk snel aan. Sony heeft op 20 februari een speciaal evenement gepland voor de PlayStation. Naar verwachting wordt dan de PlayStation 4 onthuld.

De Japanse elektronicagigant maakte zijn plannen donderdag bekend en belooft als teaser “een blik in de toekomst”, meldt de Wall Street Journal. De PlayStation fans kunnen volgens insiders erop rekenen dat de nieuwe PlayStation 4 tijdens dit evenement zal worden onthuld. Daarbij zou Sony de grote concurrent Microsoft de loef afsteken, dat voor de komende kerstdagen een opvolger voor de Xbox spelcomputer heeft gepland.

Wanneer de PlayStation 4 wordt gelanceerd is nog niet duidelijk. Volgens de bronnen van de Wall Street Journal zal dit later dit jaar zijn, dus dat kan net zo goed pas in december zijn.

Optische drive
Sony richt zich minder op de hardwareverbeteringen dan voorheen, blijkbaar is deze al gauw krachtig genoeg. Het bedrijf richt zich volgens de insiders met de nieuwe PlayStation vooral op de integratie van de sociale aspecten van het gamen en de veranderde interactie van de gebruikers met de machine. De PlayStation 4 zal nog steeds van een optische drive zijn voorzien. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe model hebben zowel Sony als Microsoft er over gedacht om de games voortaan als download aan te bieden via internet. Maar gezien de enorme bestandsgrootte van de videogames, en het feit dat niet overal in de wereld snel internet beschikbaar is hebben zij toch besloten om een optische drive in te bouwen.

Toename concurrentie
Het zal straks interessant zijn om te zien hoe de nieuwe gameconsoles van Sony en Microsoft het straks gaan doen. De toenemende concurrentie van nieuwe gameplatformen als Android en iOS tast momenteel de verkoop van de traditionele gespecialiseerde gameconsoles flink aan. In tegenstelling tot een aantal jaren geleden worden games nu ook gespeeld op de tablet en smartphone. Bovendien zijn deze doorgaans nog veel goedkoper of zelfs gratis.

Het is daarom niet zo gek dat in de Verenigde Staten de verkopen van nieuwe videogames, consoles en accessoires afgelopen december tegenvielen. Deze waren maar liefst 22 procent lager dan het jaar daarvoor. Nintendo heeft deze week de verwachte verkopen naar beneden moeten bijstellen voor de nieuwe Wii U spelcomputer. Het bedrijf verwacht nu 4 miljoen exemplaren te verkopen. Eerder werd dit aantal ingeschat op 5,5 miljoen.

Het zou kunnen dat gamers voorzichtig zijn met de aanschaf van nieuwe games omdat zij zitten te wachten op de nieuwe, veel krachtiger spelcomputers van Sony en Microsoft. Het is de hoogste tijd dat Sony en Microsoft een nieuwe spelcomputer introduceren. De Xbox 360 werd in 2005 uitgebracht en de PlayStation 3 in 2006.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, xbox, gameconsoles