abonneren

Onlive komt naar Google TV

Google heeft op haar Google TV Blog aangekondigd dat Onlive naar Google TV komt. In eerste instantie zal dit alleen een viewer zijn, maar beide partijen zijn met elkaar in overleg om de gehele Onlive dienst werkend te krijgen op Google TV.

Onlive is een online game-streaming dienst waarmee je Triple A games - zoals bijvoorbeeld Assassin's Creed - via een internetverbinding kan spelen op je pc of op je tv via een Onlive game-kastje. In de toekomst gaat daar dus mogelijk Google TV bijkomen.

Momenteel heeft Google de Onlive Viewer App gelanceerd. Met deze App kun je op Google TV andere gamers hun games zien spelen. Je kan deze gamers vervolgens toejuichen via een 'thumbs up' icoontje of zelfs een gesprek met ze aangaan via chat. Over dat laatste hebben wij onze twijfels. Alle gamers op onze redactie zijn namelijk niet echt aanspreekbaar wanneer zij fanatiek aan het gamen zijn, en we vermoeden dat dit voor eigenlijk alle gamers geldt.

Maar Google en Onlive willen het niet alleen bij de Viewer App laten. Er zijn serieuze plannen om de volledige Onlive dienst aan te bieden via Google TV en er zijn op de CES in Las Vegas zelfs al Google TV producten getoond die deze mogelijkheid ingebouwd hebben. Op deze manier heb je alleen nog maar de speciale Onlive gamepad nodig om op je Google TV 2.0 apparaat te gamen.

Wanneer al dit moois uiteindelijk in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk. Wel is het duidelijk dat de grote console-fabrikanten Google en Onlive goed in de gaten moeten gaan houden, willen ze hun broodwinning niet verliezen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie