abonneren

Onlive breidt uit naar tablet en smartphone

Onlive, de full cloud gaming-dienst waarmee je games kan streamen naar elke pc en tv, gaat zijn service uitbreiden naar tablets en smartphones. Dit betekent dat games als Assassin’s Creed Revelations en Saints Row the Third via een app gewoon gespeeld kunnen worden op iOS en Android apparaten.

Via de gratis app kunnen gratis game-demo’s gespeeld worden en kunnen games gehuurd of gekocht worden. Een game die je koopt, kun je vervolgens op elk apparaat spelen waarop je Onlive hebt staan. Je savegames worden ook opgeslagen in ‘de cloud’. Met de app wordt gratis de game Lego Batman meegeleverd.

Onlive heeft meer dan 200 titels in zijn portfolio en zo’n 25 titels zijn aangepast zodat ze werken met de touch-controls van een tablet of smartphone. We hebben het dan niet over de minste titels. Denk aan titels als L.A. Noire en Lego Harry Potter. Voor de andere games komt een speciale gamepad die je kan koppelen aan je tablet of smartphone: de Universal OnLive Wireless Controller.

Hieronder zie je een promotiefilmpje van Onlive's nieuwe dienst:

Nog even geduld
Vooralsnog is Onlive alleen maar beschikbaar in Amerika en Groot Brittannië, maar Onlive heeft ook zeker plannen om uit te breiden naar de rest van Europa en Azië. Dat zal niet al te lang meer moeten duren aangezien Onlive dit jaar op de Festival of Games in Utrecht al een succesvolle demonstratie gaf van de dienst. Games werden toen probleemloos gestreamed vanuit Amerika naar Utrecht.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie