}
abonneren

Onimusha 3: Demon Siege

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Capcom, de ontwikkelaar achter toppers als Resident Evil, Maximo en Devil May Cry sluit de succesvolle Onimusha-reeks af met Onimusha 3: Demon Siege.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Om de reeks in alle schoonheid te eindigen opteerde Capcom ervoor deze laatste Onimusha-game volledig in 3D te gieten en af te zien van de statische achtergronden die in de vorige edities erg talrijk waren. Het Oosters avontuur start met een verbluffende intro in het Middeleeuwse Japan. Samurai Samanosuke neemt het op tegen bloeddorstige Genma-demonen. Net voor Samanosuke de kans krijgt af te rekenen met de meester van het kwaad, Nobunaga Oda, wordt de samurai naar de toekomst 'gewarpt'.

'Leon' is ook van de partij

Samanosuke komt terecht in het flitsende Parijs anno 2004, waar een nieuw leger Genma-demonen de Parijse straten en steegjes tot bloedzeeën herschaapt. De samurai ontmoet er Jacques Blanc, lid van het Franse politiekorps, die een keiharde reputatie geniet en maar al te graag wilt afrekenen met het ongedierte. Voor de ontwikkeling van het personage van de Franse korpschef nam Capcom de Franse acteur Jean Reno uit onder meer Leon en Ronin onder contract. Capcom slaagde er zelfs in om de virtuele Reno een erg goed gelijkend uiterlijk mee te geven en ook veel zorg te besteden aan de typische persoonlijkheidskenmerken van de acteur.

Demonen in overvloed

Ondanks dat de bekende naam heel wat niet-Onimusha-kenners over de streep zal trekken, is deze publiekstrekker niet bepaald noodzakelijk. De game op zich is volgens ons aantrekkelijk en sterk genoeg om ook zonder bekende koppen een topper te worden. De bedoeling is dat je je in de huid van de twee hoofdpersonages een weg baant door Parijs, en daarbij het liefst zoveel mogelijk demonen uitroeit. Als Samurai is het nogal vanzelfsprekend dat je dit probeert te realiseren met een Samurai-zwaard en andere wapens afkomstig uit het oude Japan. Blanc daarentegen maakt eerder gebruik van machinegeweren en andere eigentijdse doodmakers.

Niet alleen moorden

De combinatie van beide is voor de gamer een garantie dat het vechten, wat centraal staat in dit game, erg afwisselend is. Naast hack-, slash- en schietwerk stelt Onimusha 3 ook je puzzel- en denkvermogen op de proef. De game bevat bovendien heel wat platform- en adventure-elementen, waardoor Capcom met deze game een zo breed mogelijk publiek tracht te bereiken. Ook grafisch zit Onimusha vernuftig in elkaar. Niet alleen de bangelijke cgi-filmpjes ogen fraai, ook alle details, hoofdpersonages en vijanden zien er tot in de puntjes verzorgd uit.

Conclusie
Onimusha 3: Demon Siege heeft dankzij de prachtige graphics, de vlotte gameplay, een knap verhaal en de bekende kop van Jean Reno enkele belangrijke troeven in handen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI