}
abonneren

NVIDIA SHIELD vanaf 31 juli beschikbaar

NVIDIA SHIELD is de Android-gameconsole die tijdens de CES van dit jaar werd geïntroduceerd. Hij heeft een uitklapbaar 5 inch-scherm en een controller. Het apparaat zal vanaf eind deze maand worden geleverd in de Verenigde Staten en Canada.
De NVIDIA SHIELD is tijdens de CES 2013 aangekondigd en zou vanaf eind juni worden uitgeleverd aan de consument. Helaas is dit door geconstateerde kwaliteitsproblemen van bepaalde onderdelen van toeleveranciers uitgesteld naar juli. Verder hebben we niks vernomen van NVIDIA tot vandaag. Het euvel schijnt door uitvoerig testen te zijn verholpen zodat de gameconsole vanaf 31 juli verscheept kan gaan worden.

NVIDIA SHIELD

De gameconsole heeft de vorm van een controller met uitklapbaar 5 inch-scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 720p. Het apparaat draait op standaard Jelly Bean en ook op een 4-kernige Tegra 4-chipset. Het apparaat zou met gamen 10 uur en voor het afspelen van HD-video 24 uur op één acculading moeten kunnen draaien.

Aan de achterkant bevinden zich een HDMI- en USB-ingang op het apparaat met je TV of je PC te verbinden. Hiermee kun je dus je games spelen vanaf je TV of PC. In de toekomst zal draadloos streamen naar je TV ook mogelijk worden.

Vanaf het apparaat heb je ook toegang tot Steam's Big Picture. Steam is een distributie- en verificatieplatform van PC-games. Met Big Picture kun je Steam gebruiken met je tv en controller en dus ook vanaf NVIDIA's Project Shield deze games spelen. Je moet dan wel verbinding hebben met je PC.

Naast de Play Store wordt uiteraard Tegra Zone voorgeïnstalleerd. Dit is een app van NVIDIA waarin ze games uitlichten en reviewen die geschikt zijn om te spelen op de nieuwste quad-coreprocessor van NVIDIA. Het aanbod hier zal nog niet optimaal zijn natuurlijk maar dit zal hopelijk snel door ontwikkelaars worden opgepakt. 

Beschikbaarheid en prijs

NVIDIA SHIELD zal vanaf 31 juli in de Verenigde Staten en Canada in de winkels liggen, helaas nog niet in Nederland en België. De prijsverlaging van $349 naar $299 geldt nog steeds, zo zien we in de NVIDIA-shop. Ook wordt er een gratis t-shirt aangeboden bij het plaatsen van een pre-order.

Bron: AndroidSpin en NVIDIA

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Games

Tags: Shield, spelcomputer, gameconsole

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI