abonneren

Nintendo’s Miyamoto vertelt scheppingsverhaal Luigi

De geestelijk vader van Super Mario, Shigeru Miyamoto, heeft een geheimpje verklapt over Luigi. Dit karakter blijkt er het zelfde uit te zien als Mario en groen te zijn door geheugenbeperkingen van het 8-bit Nintendo Entertainment System. Zo werd Mario’s tweelingbroer geboren.

Nintendo heeft 2013 tot het jaar van Luigi gedoopt. Dat betekent dat er een heel aantal games van de iets jongere tweelingbroer op komst is. Zo komt er een complete remake van Super Mario Brothers U genaamd New Super Luigi U. Deze downloadable content tovert heel Super Mario Brothers U om in een Luigi-festijn. Ook komt de “Mario & Luigi” RPG-serie en “Mario & Luigi: Dream Team uit op de 3DS, met een sterke focus op Luigi.

Shigeru Miyamoto vond dit blijkbaar ook een mooi moment om aan Rolling Stone een grappige anekdote te vertellen over de eerste Mario Bros. titel. In het interview met Miyamoto dat Rolling Stone afnam vertelt de bedenker van spellenreeksen als Donkey Kong en The Legend of Zelda dat hij al een tijdje een verhaal kwijt wil over Luigi en Mario Bros. “Eén van de beperkingen was dat het tweede karakter er door geheugenlimitatie hetzelfde moest uitzien als de eerste.” Daarop bedacht het team dat het dan wel een goed idee zou zijn om het tweede karakter dan maar een andere kleur te geven. Ook daarbij liepen de spellenmakers tegen beperkingen aan. “We hadden een beperkt kleurenpalet. Daardoor hebben we naar de schildpadden gekeken in het spel. Het schild is groen en de hoofdhuid lijkt op huidskleur, dus hebben we het kleurenpalet van de schildpad gebruikt voor dit karakter”, aldus Miyamoto. Van daaruit besloot Miyamoto met zijn team dat Mario en Luigi wel tweelingbroers moesten zijn. Ze zien er afgezien van de kleuren immers hetzelfde uit in Mario Bros.

Miyamoto legt uit dat deze anekdote over Luigi goed illustreert welke rol je als game-ontwerper hebt. “Hoe ga je aan de haal met bepaalde beperkingen, creëer je alsnog iets dat uniek is en bedenk je daar een verhaal bij of een andere soort achtergrond die verklaart waarom de creatie deze vorm heeft gekregen?”

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Luigi, NES, rolling stone