abonneren

Nintendo Wii U wordt niet goedkoper

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de Wii U-spelcomputer ondanks tegenvallende verkoopcijfers niet in prijs wordt verlaagd. De reden is dat de console nu al onder de kostprijs wordt verkocht.

Consumenten die hoopten dat de Wii U als gevolg van de tegenvallende verkoopcijfers in prijs zou gaan zakken, komen van een koude kermis thuis. Nintendo-eindbaas Iwata heeft in een reactie op de kwartaalcijfers nadrukkelijk duidelijk gemaakt dat de prijs van de Wii U niet wordt verlaagd.

 

Iwata bracht deze boodschap naar investeerders en zei daarbij dat hij het niet realistisch acht om de prijs te verlagen, aangezien er nu al per verkochte console verlies wordt gedraaid. Nintendo moet het dan ook vooral hebben van de verkoop van spellen.

 

“Bij de Wii U hebben we een behoorlijk krachtige gebaar gemaakt, door de verkoopprijs onder de kostprijs te stellen. We gaan de prijs dan ook niet nog eens verlagen. Dat punt wil ik heel helder maken. We hebben geleerd van de 3DS en die lessen toegepast bij de Wii U", aldus Nintendo-baas Iwata.

 

Iwata refereert hier naar het feit dat de 3DS in eerste instantie voor 250 euro in de markt gezet werd, waarmee winst gemaakt werd per verkochte spelcomputer. Omdat de verkoopcijfers erg tegenvielen, zag Nintendo zich gedwongen om de prijs te verlagen naar 180 euro. Daarmee werd per verkochte 3DS verlies gemaakt.

 

Iwata denkt dat de slechte verkoopcijfers van de Wii U te wijten zijn aan een slechte communicatie van Nintendo naar consumenten over de voordelen van de nieuwe console.

 

Bron: The Verge

Wii U-review

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, Nintendo Wii U, Prijsverlaging, WiiU, spelcomputer

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord