abonneren

Nintendo Wii U eindelijk sneller en nieuwe Zelda voor 3DS

Nintendo heeft een paar interessante nieuwtjes. De Super NES-klassieker Zelda: A Link to the Past krijgt een vervolg op de 3DS en de Wii U krijgt volgende week de langverwachte systeemupdate die de console een stuk sneller moet maken.

In de Nintendo Direct-uitzending van gisteren deed de computerspellentoko een paar leuke vooruitzichten voor Nintendo-fans uit de doeken. De waarschijnlijk toch meest opvallende aankondiging was een vervolg op Zelda: A Link to the Past van de Super Nintendo. Het betreft een Nintendo 3DS-spel dat zich afspeelt in hetzelfde universum als de ongekend populaire klassieker van de Super NES. In het spel kan Link als tekening over de muren lopen, waardoor hij op normaal onbereikbare plaatsen kan komen. Het spel doet erg denken aan de Super Nintendo versie op verschillende vlakken, maar heeft zeker ook nieuwe elementen. De speler bekijkt de spelomgeving van bovenaf net als in het eerdere deel, maar dit keer wordt er creatief omgesprongen met diepte. Link kan op allerlei manieren een verdieping hoger of lager komen, zodat het spel ondanks het originele 2D-karakter een stuk meer diepte krijgt. Het spel zal voor de feestdagen uitkomen en heeft nog geen titel.

Wii U

De beloofde firmware-update om de laadtijden van de Wii U te verkorten en de menu-structuur beter te maken komt volgende week. Er waren veel klachten over de enorm lange laadtijden. Ook komen Panorama View en de Wii U Virtual Console volgende week beschikbaar. Met Panorama View kan de gebruiker met behulp van de Game Pad om zich heen kijken door het schermpje in de controller. Voor Virtual Console zijn meteen de spellen The Legend of Zelda: Oracle of Ages en The Legend of Zelda: Oracle of Seasons aangekondigd en de nog niet eerder in Europa verschenen NES-rpg Earthbound, die in Japan erg populair was. In de zomer komt de uitbreiding voor New Super Mario Bros U genaamd New Super Luigi U uit, waarin Luigi te spelen is in 82 nieuwe levels. Mario’s broertje kan iets hoger springen, maar remt iets langzamer. Daardoor komen weer andere gameplay-mogelijkheden vrij.

Er werden nog een hel aantal andere aankindigingen gedaan. Hier is de hele Nintendo Direct-aflevering van 17 april 2013 te zien:

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, 3ds, Zelda, Wii U

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord