}
abonneren

Nintendo presenteert nieuwe Mario Kart, Mario World en Smash Bros.

De toekomst van de Wii U begint er eindelijk wat rooskleuriger uit te zien. Nintendo kondigde tijdens de digitale entertainment-beurs E3 een aantal krakers aan en toonde video’s. Het bedrijf meldt ook dat de ontwikkeling van Wii U-spellen een stuk trager gaat dan verwacht.

Tussen al het geweld van Sony en Microsoft heeft Nintendo zich een bescheiden E3 voorgenomen. De Japanse spellenmaker van het eerste uur heeft tijdens de beurs echter wel een aantal interessante titels aangekondigd en laten zien.

Zo is Mario Kart 8 gepresenteerd en weten we meteen een stuk meer over de opzet van de nieuwe versie van dit verslavende racespel. De karts worden uitgerust met vleugels en er zijn weer motoren te zien in de trailer. Verder is de insteek deze keer vrij revolutionair voor de kart-reeks, want er wordt nogal wat gespeeld met zwaartekracht. Het lijkt een beetje de Super Mario Galaxy onder de Mario Kart-spellen te worden dus. Mario Kart 8 staat gepland voor de lente van 2014.

Een nieuwe Super Mario Galaxy komt er nog niet. Maar een vergelijkbare titel genaamd Super Mario 3D World wel. Er kunnen vier spelers tegelijkertijd spelen, die elk een karakter besturen met specifieke eigenschappen. Dat wordt in potentie dus weer één grote vermakelijke chaos, zoals we dat ook zagen bij Super Mario Bros U. Verder is de nieuwe power-up een kattenpakje. Hiermee kunnen vijanden doodgekrabd worden en kun je tegen muren oplopen. Super Mario 3D World komt als het goed is in december dit jaar uit.

Een derde Mario-game die uitkomt is Super Smash Bros. (voor zowel Wii U als 3DS). Megaman en Villager (de protagonist uit Animal Crossing) zijn nieuwe karakters die bespeeld kunnen worden. In dit vechtspel met snelle gameplay en een hoge arcade-gehalte speel je met verschillende Nintendo-karakters tegen elkaar. Super Smash Bros. komt in 2014 uit.

Klik hier voor een overzicht van E3-aankondigingen van Nintendo. Het Nederlandse YouTube-kanaal van Nintendo is hier te vinden. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, Mario Kart 8, Super Mario 3D World, Super Smash Bros.

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI