}
abonneren

Nintendo mikt op onafhankelijke ontwikkelaars voor Wii U

Nintendo lijkt zijn strategie wat aan te passen door het Wii U-platform meer open te stellen voor onafhankelijke ontwikkelaars die downloadbare spellen maken. Electronic Arts maakte vorige week bekend ook in de herfst geen games voor de Wii U uit te brengen.

De Wii U van Nintendo voldoet niet geheel aan de verwachtingen. De verkoopcijfers zijn niet om over naar huis te schrijven en er komen maar mondjesmaat games uit. Wellicht is dat laatste één van de redenen waarom Nintendo zich wat meer openstelt voor zogenaamde indie-ontwikkelaars – dat zijn onafhankelijke ontwikkelaars.

Dat zegt althans Nathan Vella van Capybara Games, bekend van Super Time Force, Sword & Sworcery en Critter Crunch. “Ik heb zelf van dichtbij ervaren dat Nintendo kleine, unieke en onafhankelijke spellen op de Wii U downloadbaar maakt”, aldus Vella.

“Ze hebben een geweldig team daar bij Nintendo. Wel hebben ze duidelijk iets in te halen en proberen iets te doen aan de situatie. De positie van Nintendo is een lastige waar het gaat om het kunnen uitbrengen van nieuwe spellen, maar ze doen echt hun best om onafhankelijke ontwikkelaars zoals ons te strikken.”

Vella noemt het spel Little Inferno, dat de winnaar was van Independent Game Festival 2013, als voorbeeld van Nintendo’s succes op dit gebied. Dat spel van een onafhankelijke ontwikkelaar kwam als eerste op de Wii U uit.

Electronic Arts

Nintendo zal niet blij zijn met Electronic Arts. De grote ontwikkelaar liet laatst weten dat beide Frostbyte-engines, waar veel EA-games op draaien, niet goed op de Wii U werken. EA zal onder andere daardoor de komende tijd geen games voor Wii U uitbrengen. Wel zou het bedrijf voor daarna wat op stapel hebben staan, maar vooralsnog laat EA de Wii U eigenlijk links liggen. Need For Speed, en Madden, en Fifa en Mass Effect zijn de enige spellen die EA voor de Wii U uit heeft gebracht en er zullen er dus niet snel meer volgen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Electronic Arts, Wii U

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI