abonneren

Nintendo-games kopiëren in Frankrijk verboden

In navolging van andere Europese landen is ook in Frankrijk is het illegaal kopieren van Nintendo DS-games verboden. Het is de importeurs van de zogenaamde R4’s of ‘linkers’ nu definitief verboden deze te importeren en te verkopen.

Dit is in hoger beroep beslist door de op één na hoogste rechtbank in Frankrijk: het Hof van Beroep. Nintendo krijgt een schadevergoeding toegewezen van 4,8 miljoen euro. De bedrijven die de R4’s verkochten moeten een boete betalen en in sommige gevallen is er zelfs een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Frankrijk sluit zich hiermee aan bij andere Europese landen, waar al eerder een verbod op het illegaal kopiëren van de Nintendo-games en het verkopen van de daartoe benodigde spullen is uitgesproken. De R4’s en linkers zijn onder andere verboden in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en Italië.

Een R4 is een Nintendo DS-cartridge waarin een sd-kaartje kan worden gestoken. Op het SD-kaartje kan een illegaal gekopieerde game worden gezet dat zo in de gameconsole kan worden gespeeld.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie