abonneren

Nintendo en Google lanceren innovatieve Street View-variant

Nintendo en Google hebben de krachten gebundeld. Sinds vandaag is er een gratis applicatie voor de Wii U waarmee de Street View-beelden van Google met de nieuwe bewegingscontroller van Nintendo op een geheel nieuwe manier te bekijken zijn.

 

Nintendo meldt via een persbericht dat de computerspellenfabrikant in samenwerking met Google Wii Street U heeft ontwikkeld. De kaarten-applicatie, die voornamelijk gericht is op Street View, kan direct gedownload worden via de Nintendo eShop van Wii U.

De applicatie is specifiek ontworpen rondom de Wii U GamePad van Nintendo. In de Street View-modus kan de gebruiker de controller bewegen en zo om zich heen kijken, alsof hij deze werkelijk op de locatie bevindt. Dat werkt zeer soepeltjes, kunnen we alvast melden. De gebruiker kan een eigen locatie uitkiezen om te gaan verkennen, maar er kan ook voor een speciale toer worden gekozen. Nintendo heeft namelijk zelf al 72 plaatsen uitgezocht die om de één of andere reden speciaal zijn. In totaal zijn er 47 landen te verkennen en 3.000 steden, waaronder Amsterdam. Maar ook plekken als Antarctica, Great Barrier Reef in Australië en het Gandhi National Museum in New Delhi, India zijn te verkennen.

Met het aanraakscherm van de Wii U GamePad kunnen ook manueel locaties worden ingevoerd. Behalve op het scherm van de controller zijn de Street View-beelden ook op de televisie te zien. Zo kan er dus met meerdere mensen gekeken worden naar de beelden.

Voorlopig is Wii Street U gratis te downloaden in de eShop van Wii U. Na een tijdje zal het een betaalde applicatie worden, weet Nintendo al te melden.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, eShop, wii street u

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord