Nintendo 3DS nu in de winkel

Vandaag is de officiële winkelverkoop van de langverwachte Nintendo 3DS gestart. De nieuwe draagbare spelcomputer heeft een 3D-scherm waar geen speciale bril voor nodig is.

Voor infotainmentwinkel Fame in de Kalverstraat in Amsterdam vormde zich een lange rij wachtende Nintendo-fans die als eerste Nederlanders de Nintendo 3DS wilden bemachtigen. Speciaal ter gelegenheid van de lancering stond niemand minder dan Ben Saunders klaar om de nieuwe spelcomputers te signeren. Daarnaast daagde Nintendo-fan, zanger en MMA-vechter (mixed martial arts) Saunders en een aantal fans uit voor een gevecht in het spel ‘Super Street Fighter® IV 3D Edition’. Voor fans was er de mogelijkheid om het lanceermoment met Ben Saunders te vereeuwigen in een 3D-foto met de Nintendo 3DS.

Aangezien het aantal reserveringen bij diverse landelijke verkooppunten is opgelopen tot recordhoogte, verwacht Nintendo grote vraag naar de nieuwe handheld spelcomputer. Dit was vandaag al te zien. Er stond een lange rij mensen te wachten om als één van de eerste Nederlanders een Nintendo 3DS te bemachtigen.

De Nintendo 3DS is verkrijgbaar in 2 kleuren: Kosmoszwart en Waterblauw. Er zijn op dit moment dertien 3D-games beschikbaar waaronder ‘nintendogs + cats’, ‘Super Street Fighter IV 3D Edition’ en ‘PilotWings Resort’. Dit aanbod wordt de komende tijd flink uitgebreid tot dertig games. Naast de Nintendo 3DS-games die in 3D gespeeld kunnen worden, zijn ook alle eerder verschenen Nintendo DS-spellen in 2D te spelen op de nieuwe handheld spelcomputer.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: