abonneren

Nieuwe Zelda, 3D Mario en Mario Kart op komst voor Wii U

Nintendo heeft een aantal aankondigingen gedaan en tegelijkertijd zijn excuses aangeboden voor het gebrek aan spellen in het begin van 2013. Gelukkig zitten er een aantal begerenswaardige spellen in de pijplijn.

In de Nintendo Direct webcast van woensdag heeft Nintendo een aantal interessante aankondigingen gedaan. President Satoru Iwata van Nintendo sprak onder meer over een nieuwe 3D Mario game, een nieuwe Zelda, een nieuwe Mario Kart en een 3D Yoshi-spel.

Zelda

Over de nieuwe Wii U Zelda is nog weinig bekend gemaakt, behalve dan dat er gesuggereerd werd dat het spel een multiplayer-modus zou hebben. Daarnaast zou de speciaal voor de Wii U ontwikkelde Zelda-game van het free-roaming-karakter zijn, waarbij spelers opdrachten dus niet per se meer in een bepaalde volgorde hoeven te voltooien.

Er komt ook een remake van The Wind Waker. Deze HD-versie van de Gamecube-Zelda zal betere graphics krijgen, Miiverse-compatible zijn, zonder tv met de GamePad te spelen zijn en de gameplay zal een algehele update krijgen.

3D Yoshi

Interessant is verder dat er een 3d Yoshi-spel uit gaat komen. Het is al enige tijd geleden dat er een spel uitkwam rond dit karakter. Dit spel wordt ontwikkeld door het team dat verantwoordelijk was voor Kirby’s Epic Yarn.

Ook is er gesproken over Xenoblade Wii U, waarvan de Wii-voorganger een ontzettend succesvolle en uitgebreide rpg was. Ook zei Iwata dat er een 3D Mario-game en en Wii U-versie van Mario Kart uit zal komen voor de console. Hoewel dat niet bepaald een verrassing is, blijft het fijn om dat even bevestigd te zien.

De eerstvolgende game die uitkomt zal Monster Hunter 3 Ultimate worden. Deze wordt op 22 maart gelanceerd. Even daarna komen de spellen LEGO City Undercover en The Wonderful 101 uit. Virtual Console komt in de lente naar de Wii U en daarnaast wordt er gewerkt aan updates om de Wii U-navigatie sneller te maken.

Bron: Slashgear

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Spellen, Wii U