abonneren

‘Nieuwe Xbox over een jaar in de winkels’

De opvolger van de Xbox 360 zou over een jaar in de schappen moeten liggen. Het schijnt dat hij gepland staat voor de feestdagen van 2013.

Volgens bronnen die inzage hebben in de roadmaps van Microsoft staat de opvolger van de Xbox gepland voor een lancering over minder dan een jaar. De bronnen willen anoniem blijven, omdat ze de plannen eigenlijk niet naar buiten mogen brengen.

De console zal volgens de bronnen voor de feestdagen van 2013 uitkomen, een jaar na de Wii U van Nintendo. Microsoft zou nog niet besloten hebben of de console gepresenteerd wordt op een event zoals de E3 of een separaat Xbox only-event.

De Xbox 360 verkocht 750.000 keer in de week waarin Amerikanen het meest shoppen (rond Thanksgiving, vorige week). De Wii U verkocht zo’n 400.000 keer in dezelfde periode. Daarmee is de noodzaak voor Microsoft om eerder met een console te komen dan over een jaar wellicht overbodig voor het bedrijf. De cijfers vielen Microsoft namelijk alleszins mee.

Ook Sony schijnt aan een opvolger te werken. Deze console moet de Playstation 3 gaan vervangen. Tot vandaag is er geen grote console gelanceerd sinds 2006. De Wii U is vandaag uitgebracht in Europa en Australië.

 Bron: AD.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: