abonneren

Nieuwe SimCity komt in 2013

SimCity keert terug! De grondlegger van het stadsimulatorgenre komt in 2013 met een nieuwe versie, simpelweg genaamd SimCity. Deze vijfde game in de reeks wordt ontwikkeld door Maxis Emeryville. EA heeft SimCity aangekondigd met een trailer.

SimCity, door velen ook wel SimCity 5 genoemd, wordt naar verwachting in 2013 voor de pc uitgebracht. SimCity is al meer dan 20 jaar een fenomeen. Als sinds 1989 zijn mensen fanatiek in de weer om op zeer gedetailleerd niveau een virtuele stad te onderhouden. Daarbij komt alles kijken: energiebeheer, riolering, logistiek, economie en tevredenheid van je inwoners.

Ondanks dat de SimCity games een behoorlijke diepgang hebben, belooft EA dat de game 'toegankelijker dan ooit' zal zijn dankzij een zeer gemakkelijk te begrijpen interface. Hoewel we niet vooruit mogen lopen op de zaken, zorgen dat soort uitspraken altijd voor wat lichte angst dat toegankelijkheid ten koste gaat van diepgang.

In de nieuwe SimCity kun je samen met vrienden een wereld beheren terwijl je wel je eigen stad bestuurt. De game kent dus een uitgebreide multiplayer-modus. Voor het eerst in SimCity hebben je keuzes langdurige gevolgen die tot buiten de stadsgrenzen strekken. Samen met andere spelers los je internationale problemen op, zoals klimaatverandering, de zoektocht naar duurzame grondstoffen en natuurlijk natuurrampen. Samen beslis je of je met of tegen elkaar werkt om de toekomst van de aarde te bepalen – met alle gevolgen van dien.

SimCity draait op Maxis’ eigen GlassBox Engine. Alles wat je ziet in de wereld wordt nagebootst – de Sims (de oorspronkelijke inwoners van SimCity) hebben banen die ze kunnen verliezen, kopen huizen, worden rijk of gaan uitkering trekken.

Meer informatie over de nieuwe SimCity vind je hier. Hieronder kun je de trailer bekijken.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: EA Games, Sim City

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord