abonneren

Nieuw Mass Effect 3 einde komt 26 juni

Het einde van het game-epos Mass Effect heeft nogal wat teweeg gebracht bij de fans. Men was zo ontevreden over het einde van Mass Effect 3 dat er een heuse opstand kwam tegen Electronic Arts en Bioware. Als gevolg hiervan kondigden Bioware en EA aan dat er een nieuw uitgewerkt einde zal komen voor de game. 26 juni is dit 'nieuwe' einde eindelijk verkrijgbaar.

Het nieuwe einde, dat gelanceerd wordt onder de naam 'Extended Cut', zal niet zozeer een ander einde zijn, maar een uitbreiding van het al bestaande einde waarop veel dieper wordt ingegaan op alle keuzes die de speler gemaakt heeft tijdens het spelen van de 3 Mass Effect games. Er zullen dus nog een hoop spelers ontevreden blijven aangezien een groot deel van de spelers het in zijn geheel niet eens zijn met het einde van de reeks.

Mass Effect 3 Extended Cut

De Mass Effect 3 Extended Cut DLC is vanaf 26 juni beschikbaar gratis online beschikbaar voor de Xbox 360 versie en de pc-versie. Playstation 3 gamers zullen moeten wachten tot 4 juli. De DLC is maar liefst 1,9 GB groot en als je van het nieuwe einde ten volste wil genieten, zul je een save-game nodig hebben van ongeveer halverwege de game (van vóór de aanval van Cerberus op de Citadel om precies te zijn).

Of de massa tevreden zal zijn met dit uitgebreidere einde valt te bezien. Wij stappen vanaf 26 juni in ieder geval weer in de schoenen van Commander Shepard, de held van deze reeks.

Klik hier voor de PCM review van Mass Effect 3.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: bioware, Mass Effect, EA Games, EA