abonneren

Nesbox Emulator voor spelen Nintendo-games komt naar Xbox One

Opmerkelijk: Een emulator voor het afspelen van oude Nintendo-games heeft van Microsoft groen licht gekregen om in de Windows Store voor Xbox One aangeboden te mogen worden.

Dat laten de makers van Nesbox Emulator weten op Twitter. De verwachting is dat de consoleversie van de software binnen enkele dagen uit is voor de Xbox One. 

De emulator is reeds te downloaden voor pc en mobiele apparaten, en speelt NES, SEGA Genesis, Super Nintendo en GameBoy (eventueel Advance)-roms af. Op de Xbox One zijn die spellen in te laden via usb, of te downloaden via een OneDrive-account.

Grijs gebied

Emulators bevinden zich van oudsher in een grijs gebied. Hoewel de software zelf legaal is, wordt deze vaak gebruikt om illegaal gedownloadde games mee af te spelen. Toch is het ook vaak nog de enige manier om aan bepaalde oude spellen te komen.

De ontwikkelaars van Nesbox laten dan ook weten dat de kans altijd nog bestaat dat de emulator weer uit de Windows Store voor Xbox One verdwijnt, bijvoorbeeld wanneer Nintendo er bezwaar tegen maakt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Games

Tags: Xbox One, emulator, Nesbox

Laatste Vacatures