NeoGeo keert terug in december

Eén van de meest exclusieve - en dure - consoles uit de jaren 90 keert terug: de NeoGeo. De herboren versie, de NeoGeo X Gold genaamd, komt op 6 december wereldwijd uit.

De NeoGeo was in de jaren 90 één van de meest geavanceerde consoles die berucht was om zijn gruwelijk dure games: 600 gulden voor een gemiddelde game. De graphics waren daarentegen wel van hetzelfde niveau als wat je destijds in de arcadehallen zag. Hoewel geavanceerd, moest de NeoGeo het afleggen tegen de echte home-consoles en begin 2000 is de NeoGeo een zachte dood gestorven.

NeoGeo X Gold pakket

Maar goede consoles sterven niet volgens Jonathan Wan, ceo van Tommo, het bedrijf dat achter de 'wedergeboorte' van de NeoGeo zit. Geweldige consoles komen volgens hem jaren later weer tot leven om vervolgens te verschijnen in compactere betaalbare pakketten. En zo is dus de NeoGeo X Gold in het leven geroepen.

De NeoGeo X Gold is een compleet pakket bestaande uit een NeoGeo X basisstation, de Neogeo X handheld console en de NeoGeo X arcade joystick. Het basisstation dient als oplader voor de handheld, maar kan deze ook verbinden aan je televisie via hdmi zodat je een echte ouderwetse 'arcade feel' krijgt tijdens het gamen. Je kunt de games besturen op de handheld zelf, maar ook via de arcade joystick.

NeoGeo X handheld

De NeoGeo X handheld console heeft een 4,3 inch lcd-schermpje, een game card slot voor extra games en op de console staan al standaard 20 games voorgeladen. Hieronder zie je een overzicht van deze games. 

De 20 NeoGeo X handheld pre-installed games:

3 COUNT BOUT

LEAGUE BOWLING

ART OF FIGHTING II

MAGICIAN LORD

ALPHA MISSION II

METAL SLUG

BASEBALL STARS II

MUTATION NATION

CYBER LIP

NAM 1975

FATAL FURY 

PUZZLED

FATAL FURY SPECIAL

REAL BOUT - FATAL FURY SPECIAL

THE KING OF FIGHTERS '95

SAMURAI SHODOWN II

KING OF THE MONSTERS

SUPER SIDEKICKS

LAST RESORT

WORLD HEROES PERFECT

De NeoGeo X Gold set is verkrijgbaar vanaf 6 december 2012. De prijs is gesteld op 199,99 dollar. In Europa zal dit ongetwijfeld 199,99 euro zijn. De vraag is wie dat over heeft voor een vernieuwde retroconsole vol vergane glorie. Helemaal omdat vele NeoGeo games ook gewoon op andere consoles te koop zijn via digitale distributie, zoals in de Wii Store.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: neo geo, consoles