De allereerste Need for Speed stamt uit 1994. Nu zijn we toe aan de vijftiende in de beroemde serie. Maar als u dacht dat u met de laatste de beste in handen hebt, komt u behoorlijk bedrogen uit. Het lijkt namelijk alsof EA bij de laatste drie van de serie probeert af te bouwen in kwaliteit. Met Undercover als absoluut dieptepunt.

Need for Speed Undercover vertelt het verhaal van een undercover agent die moet infiltreren in het leven van een bende straatracers om zo een criminele organisatie op te rollen. Electronic Arts heeft voor deze editie een heel blik (semie) beroemde acteurs opengetrokken om het acteerwerk wat flair mee te geven. Dat is aardig gelukt, maar het verhaal is zo flinterdun dat het eigenlijk geen zin heeft gehad en dat de cut scenes meer komisch dan serieus overkomen.

Stotterend pakje boter

Behalve een diepgaand verhaal, belooft EA een betere, meer realistische rij-ervaring. En ook daar heeft EA jammerlijk gefaald. Het spel is zowel met het toetsenbord, als een Logitec Driving Force Pro niet te spelen. Het is alsof je in een pak boter roert. De force feedback is slecht en rond het middenpunt doet het stuurtje helemaal niets. Het enige dat enigszins werkt, zijn het gas- en rempedaal. Nu verwachten we bij Need for Speed geen simulatie, maar Undercover is simpelweg niet te besturen. Nu wordt de slechte besturing nog extra kracht bijgezet door de barre engine. Het spel schokt en hapert zo erg op onze testmachine – een QX6850 (overgeklokt naar 3,7 GHz), 4GB ddr2-1066 OCZ Reapr ram en twee 8800 GT’s – dat we in eerste instantie denken dat het systeem stuk is. Echter, het systeem rondt alle tests probleemloos af en andere spellen draaien als een zonnetje. Werk aan de winkel EA!

Saai

Behalve de slechte besturing en de bar slechte engine, is het spel zelf ook bijzonder saai. Het free-roaming-aspect dat EA aandraagt, stelt erg weinig voor, aangezien er weinig gebeurt in de stad en de te rijden races al vast staan. Dus tenzij je houdt van nutteloos rondrijden in een verlaten stad, biedt het free roaming in Undercover niets extra. De missies bestaan natuurlijk uit het rijden van races. De doorgewinterde racer zal in Undercover geen uitdaging vinden. Wijzelf winnen de eerste tien races gemakkelijk met twintig seconden voorsprong. De casual gamer waar NFS Undercover voor bedoeld is, vindt wellicht iets meer uitdaging, maar die legt het spel waarschijnlijk na de eerste race opzij, omdat de besturing gevoelloos is en het spel simpelweg niet draait.MinpuntenConclusie

  • slechte engine

  • bijzonder dun verhaal

  • zeer vage besturing (zowel met toetsenbord als stuurtje)

  • te gemakkelijk

Need for Speed Undercover is in één woord slecht. Het spel draait zelfs niet op een zwaar overgeklokt quad core systeem met een snelle sli-opstelling wat aantoont dat de gebruikte engine absoluut niet geschikt is voor het pc-platform. Dat is onacceptabel. Bovendien is de besturing gevoelloos, het verhaal flinterdun en zijn de races te suf voor woorden. Kortom: Need for Speed Undercover is een dieptepunt in de NFS-reeks.

1,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten