abonneren

Na muziek ook televisie via Xbox 360

Microsoft zal nog voor de lente live televisie gaan aanbieden via Xbox 360. Er zijn onder andere afspraken met Pathé, Eredivisie Live en RTL.

Monika Popieluch laat als Communicatie Coördinator van Microsoft weten dat het bedrijf samen gaat werken met partijen voor live televisie. On demand-diensten Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis zullen naar de Xbox 360 komen. De diensten zouden in de ‘nabije toekomst’ beschikbaar zijn en wel vóór de lente van 2013.

De afspraken met aanbieders van live televisie zijn eigenlijk al rond, maar er wordt nog gewerkt aan de details. Allerlei grote partijen zijn al aan boord en van de drie bovenstaande is al zeker dat ze binnenkort beschikbaar komen. Een exacte lanceerdatum is er officieel nog niet.

RTL XL biedt een programma gemist-dienst voor RTL programma’s. Via Eredivisie Live kan per wedstrijd betaald worden voor wedstrijden uit de Eredivisie. Pathé Thuis is en dienst waarbij online films gehuurd kunnen worden. Er wordt per film afgerekend. De Xbox 360 gaat steeds meer de kant van entertainmentplatform op in plaats van game console. Laatst werd ook al Xbox Music toegevoegd aan het platform. In Amerika is live televisie al een tijdje mogelijk via Xbox 360. Hoe er in Nederland afgerekend gaat worden voor de nieuwe live televisie-dienst is nog niet duidelijk.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: