abonneren

Model Train Simulator 2011

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie van treinen houdt, heeft vaak ook affiniteit met modelspoorbanen. Op de pc kun je je uitleven met Model Train Simulator 2011.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Model Train Simulator (MTS) wordt geleverd met tal van sjablonen, zoals rails, stations en perrons en een grote selectie aan wagons, locomotieven en treinstellen. Daarnaast kun je ook beplanting, wegen, auto’s en zelfs vliegtuigen toevoegen aan de layout. Dat laatste is misschien niet echt nodig voor een modelbaan, maar het voegt wel een extra dimensie toe aan de 3D-weergave.

Het ontwerpen van een baan is vrij eenvoudig, maar jammer is wel dat de afmetingen van de baan alleen in kilometers kunnen worden opgegeven. Het is lastig om het ontwerp te baseren op de afmetingen van een eventuele eigen modelspoorbaan. De ontwerpfase is een schematische weergave die erg lijkt op de ontwerpsoftware voor 'echte' modelspoorbanen.

De bediening van de interface is niet altijd even logisch: als je bij de ontwerpfase kiest voor 3D-weergave om te zien hoe de spoorbaan in het landschap wordt opgenomen, is het punt waar je was gebleven in de ontwerpfase vaak niet meer terug te vinden in deze weergave. Daarbij werken de in- en uitzoommogelijkheden ook niet optimaal en sommige menu-items functioneren niet naar behoren.

Bij sommige goedkopere treinsimulatiegames laat de grafische kwaliteit te wensen over, bij MTS is dat beter. Verwacht alleen niet dat je in de cabine van een trein kunt plaatsnemen, zoals bij treinsimulator RailWorks 2: het is en blijft puur een ontwerpprogramma. Je kunt wel een trein volgen via de camera en bedienen door met een schuifregelaar de snelheid te verhogen of te verlagen, maar je kunt geen opdrachten als machinist uitvoeren. MTS is alleen gebaseerd op de Duitse spoorwegen (DB): met uitzondering van de TGV kom je andere Europese treinen niet in het spel tegen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • makkelijk ontwerpen
  • grafisch niet slecht
  • lastig qua afmetingen
  • 3D-weergave soms onhandig
Het ontwerpen van een spoorbaan is met Model Train Simulator eenvoudig. Qua functionaliteit blijft het programma achter bij een echte treinsimulator als RailWorks, maar grafisch ziet het er prima uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures