abonneren

Miyamoto maakt zich geen zorgen over matige verkoop Wii U

Nintendo's Shigeru Miyamoto denkt dat het op de langere termijn helemaal goed komt met de Wii U. Verder heeft hij zich uitgelaten over Nintendo's online strategie en geeft toe dat het bedrijf online gaming heeft onderschat.

 

Super Mario-uitvinder Shigeru Miyamoto heeft in een interview met New York Times aangegeven zich geen zorgen te maken om de tegenvallende verkoopcijfers van Nintendo’s recent uitgebrachte console Wii U. De bedenker van spellenreeksen als Donkey Kong en The Legend of Zelda had wel verwacht dat er meer consoles over de toonbank zouden zijn gegaan inmiddels, maar op langere termijn komt het sowieso goed volgens hem. Miyamoto ziet de Wii U als de ideale console voor het hele gezin en geloof in de kracht van de Wii U.

Online onderschatting

Uit het interview blijkt voor het eerst ook dat Nintendo de opkomst van online gaming schromelijk onderschat heeft. De Wii U is de eerste console van Nintendo die uitgebreide mogelijkheden biedt voor online gaming. Bij de Wii was dat nog redelijk beperkt. “We hebben lang gedacht dat online gamen geen succes zou worden en dat maar een klein deel van gamers daarop zat te wachten. Dat is de afgelopen jaren duidelijk veranderd en daarom hebben we de omschakeling nu wel gemaakt”, aldus Miyamoto.

Bedreiging tablets en smartphones

Miyamoto wordt in het interview ook gevraagd of hij zich zorgen maakt om de concurrentie van tablets en smartphones op het gebied van gaming. Daarop reageert Miyamoto met de uitspraak dat entertainment altijd al een grillige industrie is geweest en dat er bij Nintendo altijd het besef heerst dat je simpelweg vaak niet weet waar de entertainment je heen voert.

Hij hoort wel de geluiden ook in Japan dat mensen zich afvragen of ze nog wel een console of draagbare spelcomputer nodig hebben als ze al een tablet of smartphone hebben waarop ze in hun spelletjesbehoefte kunnen voorzien. Maar hij haalt daarna Animal Crossing: New Leaf aan, wat een enorm succes is in Japan en volgens Miyamoto aantoont dat apparaten die specifiek voor games gemaakt zijn nog wel degelijk succesvol kunnen zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, miyamoto