abonneren

Microsoft vergelijkt Xbox 720 met stofzuiger

Volgens de geruchten zou de nieuwe Xbox met de codenaam Durango een 'always-on'-apparaat zijn, dat altijd verbonden moet zijn met het internet wanneer erop gespeeld wordt. Er is veel commotie over een dergelijke 'feature', maar Adam Orth van Microsoft snapt daar niets van.

 

De geruchten gaan al heel lang de ronde dat de Xbox 720 altijd verbonden moet zijn om games te kunnen spelen, ook al speel je die niet online. Sony heeft er toch van afgezien maar de geruchten over de ‘always on’-functie van de Xbox 720 zijn nog niet verstomd en zijn zelfs nog zeer recent.

Waartoe het always-on principe kan leiden, bewijst de ellende met het spel Sim City waarbij veel gamers niet het spel konden spelen omdat de ontwikkelaar voor de always on-optie ging terwijl dat technisch niet zou hoeven. Bij de Xbox 720 zou een game volgens de geruchten na drie minuten stoppen als er geen actieve internetconnectie wordt gedetecteerd.

Microsofts Adam Orth snapt de commotie niet. Hij zegt in een tweet: ‘Soms valt de stroom uit. Ik koop daarom geen stofzuiger.’

Adam Orthy

De tweet van Adam Orthy. Als hij het lawaai van de eerste generatie Xbox 360 had vergeleken met dat van een stofzuiger dan hadden we daar nog wel in kunnen komen.

 

Xbox 720 is geen stofzuiger

Een nogal versimpelde vergelijking aangezien mensen vaker last zullen hebben van een internetstoring dan een stroomstoring en nog belangrijker: De stofzuiger kan niet functioneren zonder stroom, de xbox kan wel functioneren zonder internetconnectie. Adam Orthy stelt dat we tegenwoordig in een tijd leven waarin elk apparaat ‘always on’ is. HIj gebruikte dan ook de hashtag  #dealwithit. Misschien dat Adam Orth toch een beetje bang is voor het effect van zijn eigen uitspraken want zijn Twitter-account heeft hij inmiddels privé gemaakt. Naar verluidt zou de Xbox  720 op 26 april worden gepresenteerd. Dan zullen we ook weten of de always-on functie daadwerkelijk is toegevoegd.

 

Gamer gaat Xbox 360 te lijf met bijl om always-on tweet

Dat de tweet van Adam Orth niet in goede aarde valt bij gamers, blijkt onder andere uit het onderstaande filmpje waarin de gamer uit woede zijn huidige Xbox 360 kapot slaat:

[Via: The Verge]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox 720

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord