abonneren

Microsoft presenteert Xbox One

Gisteravond presenteerde Microsoft de Xbox One, drie maanden nadat Sony de PlayStation 4 presenteerde. In tegenstelling tot Sony, liet Microsoft de console al wel zien. De Xbox One is vrij groot uitgevallen een heeft een soort retro-look gekregen. Ook de controller is onder handen genomen maar lijkt nog wel op de oude versie en heeft geen scherm.

We weten nu eindelijk dat de opvolger van de Xbox 360 dus niet Xbox 720 of Xbox Infinity gaat heten maar Xbox One. Verder weten we dat hij nog dit jaar wereldwijd gaat uitkomen dus als het goed is, zouden we de spelcomputer nog dit jaar in Europa mogen verwachten. Zoals gezegd liet Microsoft de nieuwe Xbox One wel zien terwijl Sony zijn Playstation 4 nog niet liet zien tijdens de aankondiging 3 maanden terug. Alle conceptillustraties van fans ten spijt, de nieuwe Xbox One ziet er niet zo hypermodern uit als op die impressies. Het heeft een soort retro-look die waarschijnlijk wel voor verdeelde reacties gaat zorgen. De kast is ook vrij groot, helemaal als we hem vergelijken met de slim-reeks van de Xbox 360. Hopelijk is de losse voeding (die baksteen) nu wel in de kast verwerkt.

Xbox One

 

Hardware Xbox One

Wat de binnenkant van de Xbox One betreft, liet Microsoft ons ook meer weten. We weten nu dat er een 8-core processor heeft met 8GB RAM en een 500 GB harde schijf en dat hij standaard over een Kinect beschikt. De Kinect is een los kastje zodat je die bovenop je tv kunt plaatsen. De sensor is verbeterd en heeft een 1080P resolutie en neemt op in 30 fps. Hierdoor is hij een stuk nauwkeuriger en kan hij spieren en het draaien van ledematen ook registreren. Kinect is zelfs zó krachtig dat het je hartslag kan checken tijdens het gamen. Dankzij de Kinect kan de Xbox One ook worden aangestuurd door spraak-commando's en in de demonstratie die Microsoft gaf, ging dat razendsnel.

Xbox One Kinect

 

De nieuwe Xbox Kinect wordt standaard meegeleverd met de Xbox One

 

 

Xbox One controller

De nieuwe controller lijkt nog veel op de oude maar bevat een vebeterde D-pad en ligt beter in de hand.

 

Xbox One als entertainmentcentrum

Net als de eerdere Xbox-en ziet Microsoft de Xbox als entertainment-oplossing en gaat het verder dan enkel gaming. Veel gebruikers in de VS zouden de Xbox zelfs vaker inzetten voor tv- en videodiensten dan voor gaming. Ook de nieuwe Xbox 360 richt zich weer meer op het gebied van home entertainment. Zo kun je tijdens het kijken van sportevenementen in de VS allemaal extra informatie te zien krijgen en ook bijvoorbeeld een eigen droomteam kan samenstellen waarbij je direct te zien krijgt wanneer jou spelers punten scoren in echte live-wedstrijden. Op die manier kun je de strijd aangaan met andere thuis-coaches’. De Xbox One heeft ook een HDMI-in om je setopbox op aan te sluiten. Uiteraard zal het gros de Xbox One nog steeds zien als game console en voor meer nieuws over games lees dit nieuwsbericht. Helaas is er nog geen lanceerdatum of-prijs bekendgemaakt.

Xbox One

 

Halo TV-serie

Steven Spielberg kwam ook nog even in de presentatie voor (via een video) om de toeschouwers te vertellen dat hij werkt aan een live-ation Halo tv-serie (ik welke hoedanigheid hij zelf betrokken is, als regisseur of producer, werd niet gezegd). Groot nieuws dat behoorlijk goed geheim gehouden is. We kenden al de populaire Halo-webserie Forward Unto Dawn maar een Halo tv-serie met inmening van Steven Spielberg is natuurlijk wel even iets meer.

Halo tv-series

Dit zijn nog beelden van de webserie Foward Unto Dawn maar een heuse live-action Halo tv-series met Steven Spielberg is dus in de maak

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox One

Nieuws headlines

Laatste reactie